31 Οκτ 2017

Eνα τραπεζικό λάθος της «χάρισε» 21 εκ. ευρώ

Η εικονιζόμενη ξανθιά Αυστραλέζα -δικηγόρος στο επάγγελμα- έζησε το όνειρο. Ένα τραπεζικό λάθος την έκανε πολυεκατομμυριούχο. Η ίδια όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε.
Η Κλερ Γουένραϊτ έμεινε πραγματικά
άφωνη όταν ρίχνοντας μια ματιά στον τραπεζικό της λογαριασμό, από την εφαρμογή στο κινητό της, είδε να έχει 21 εκ. ευρώ.
Το λάθος ήταν μια διατραπεζική δυσλειτουργία στην επικοινωνία δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, όπου της χρεώθηκαν και της πιστώθηκαν μετά μερικά εκατομμύρια στον λογαριασμό της, και παρά το γεγονός ότι η κοπέλα επικοινώνησε και με τις δύο τράπεζες, τα χρήματα παρέμεναν ακόμα στον λογαριασμό της!
Μιλώντας στο Fairfax Media, η δικηγόρος είπε πως δεν σκοπεύει να ξοδέψει τα χρήματα, καθώς δικηγόρος είναι και ξέρει πως αυτά τα πράγματα δεν καταλήγουν συνήθως καλά:
«Κυρίως γιατί ξέρω πως δεν θα τελειώσει καλά το να το παίξεις χαζός σε αυτή την ιστορία».
Η τράπεζα της είπε πως θα διορθωθεί το λαθάκι των 21 εκατ. εντός… τριών εργάσιμων ημερών, μιας και δεν ανησυχεί ξεκάθαρα για μια ανάληψη.
«Προφανώς δεν κατανοούν πως θα μπορούσα απλώς να το σκάσω από τη χώρα», λέει εντυπωσιασμένη η δικηγόρος από την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει η τράπεζα το θέμα.
Όταν τη ρώτησε πάντως η εφημερίδα τι θα έκανε αν μπορούσε να ξοδέψει τα λεφτά, εκείνη είπε πως θα αγόραζε πιθανότατα ένα νησί…
http://www.tribune.gr