1 Νοε 2017

Ούτε σε ταινία! Μαφιόζος της Κόζα Νόστρα διέταξε τον γιο του να δολοφονήσει την αδερφή του

Τα εν οίκω μη εν δήμω, λέει ο λαός.
Και πώς να βγουν "εν δήμω" όταν όποιος τα ακούσει θα νομίζει ότι του περιγράφουν το σενάριο κάποιας ταινίας που βγήκε στις κινηματογραφικές ..
αίθουσες και αφορά στην Κόζα Νοστρα; Μόνο που, εν προκειμένω, ό,τι διαβάσετε είναι πέρα για πέρα αληθινό, το σενάριο είναι βγαλμένο από την ίδια τη ζωή και οι πρωταγωνιστές "κυκλοφορούν" κάπου στο Παλέρμο της Σικελίας.
Ας πάρουμε την (απίστευτη) ιστορία από την αρχή!
Ο Πίνο Σκαντούτο αποφάσισε να ζητήσει από τον γιο του να σκοτώσει την αδερφή του (!), γιατί δεν του άρεσε που η κόρη του είχε σχέση με έναν καραμπινιέρο.
Ωστόσο, η κοπέλα είναι ακόμα εν ζωή, γιατί ο γιος του Ιταλού μαφιόζου και αδερφός της αρνήθηκε να διαπράξει την εντολή του μπαμπά!
Το δεύτερο περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο «νονός» της Κόζα Νόστρα έδωσε την εν λόγω εντολή από τη φυλακή, όπου βρίσκεται, μιας και θεωρούσε ότι η κόρη του είχε ατιμάσει την οικογένειά τους.
«Αν ήθελες, μπορούσες να αναλάβεις την όλη ευθύνη ο ίδιος», απάντησε ο γιος του εκ Σικελίας καταγόμενου μαφιόζου στο αίτημα του "Δον Κορλεόνε" της οικογένειας, που σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο δεν ήθελε να χαλάσει τη ζωή του, για να πάρει την ανταπάντηση: «Θα το κάνω μόνος μου!».
«Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα κάνω στην κόρη μου το κατάλληλο δώρο. Έγινε ένας μπάτσος», έγραψε σε γράμμα που έστειλε στην κόρη του, από τη φυλακή, ο Πίνο Σκαντούτο.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η La Repubblica, το μίσος προς την κόρη οφείλεται και στο ότι υποπτευόταν πως είχε συλληφθεί ακριβώς λόγω της σχέσης της με τον καραμπινιέρο και των μυστικών και ανομολόγητων λεπτομερειών που μπορεί να του αποκάλυψε.
Η όλη αυτή ιστορία αποκαλύφθηκε από την ιταλική αστυνομία στο πλαίσιο επιχείρησης στο Παλέρμο της Σικελίας, η οποία οδήγησε στην σύλληψη 16 μελών και υποστηρικτών της Κόζα Νόστρα, ενώ προέκυψε ότι στο σχέδιο "εξόντωσης" περιελαμβανόταν και το αγόρι της κόρης του μαφιόζου...
Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς (σίγουρα) καλύτερα!
http://www.star.gr/