14 Ιαν 2018

Πάλι το «μέλι» σκέφτεται ο Κουφοντίνας

Νέο αίτημα από τον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, δύο μήνες μετά την πρώτη 48ωρη που έλαβε, για να...στήσει τη μελισσοκομική μονάδα του
Από την
Μαρία Ζαχαροπούλου..

Δύο μήνες μετά την πρώτη 48ωρη άδεια που πήρε από τη φυλακή, ο Δημήτρης Κουφοντίνας επανέρχεται ζητώντας και πάλι να επιστρέψει για λίγες ημέρες στο σπίτι του, στον Βαρνάβα. Ο πολυϊσοβίτης της 17 Νοέμβρη υπέβαλε το νέο αίτημα ακριβώς στη λήξη του διμήνου που προβλέπει ο νόμος ως δικαίωμα των κρατουμένων να αιτηθούν ξανά λίγες ημέρες έξω από τη φυλακή.

Το αίτημα θα κριθεί από το συμβούλιο των φυλακών, το οποίο με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα τον περασμένο Νοέμβριο άναψε το «πράσινο φως» για να ανοίξει για πρώτη φορά η πόρτα της φυλακής για τον αποκαλούμενο «Λουκά» της 17 Νοέμβρη ύστερα από 15,5 χρόνια, με τον όρο να εμφανίζεται δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Βαρνάβα.

Η πρώτη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα έπειτα από αλλεπάλληλες απορρίψεις των αιτημάτων του είχε προκαλέσει τη θλίψη και την οργή των συγγενών των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά και θύελλα αντιδράσεων, με αιχμή τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα πρέπει να χορηγούνται οι άδειες στους καταδικασθέντες εγκλείστους.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε 11 φορές ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 1.763 ετών για δολοφονικά χτυπήματα της οργάνωσης, αναμένεται να κληθεί σε ακρόαση από το συμβούλιο της φυλακής, προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών του για τους λόγους που επιθυμεί να πάρει νέα άδεια. Αλλωστε, ο εκτελεστικός αρχηγός της 17 Νοέμβρη τον περασμένο Νοέμβριο είχε περάσει από την ίδια διαδικασία και στην προσπάθειά του να στηρίξει το αίτημα για ολιγοήμερη άδεια είχε επικαλεστεί την επιθυμία του να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του και να ξαναστήσει τη μελισσουργική μονάδα του.

Τότε, το σκεπτικό του αρμόδιου συμβουλίου στηρίχτηκε στις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος και στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά εντός της φυλακής (πειθαρχικά κ.λπ.).
Αξίζει να σημειωθεί ότι και το νέο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα θα εξεταστεί με την ίδια διαδικασία που κρίθηκε το προηγούμενο, καθώς οι όποιες αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης αδειών σε κρατουμένους βρίσκονται ακόμα σε στάδιο επεξεργασίας.
δημοκρατια