24 Ιαν 2018

Για την καρεκλα τα ξεχνας ολα και αλλαζεις προβια... ΟΤΑΝ ΟΙ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ» ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ

vakh.jpgΈχει αξία να δει κανείς τι λένε οι Συριζαίοι. Νομίζεις πως διαβάζεις λόγια των νεοφιλελεύθερων Τραπεζιτών που έχουν αλλεργία στην δημοκρατική έκφραση του λαού!

Και είναι άραγε, καλό το συλλαλητήριο των αγανακτισμένων και κακό αυτών που διαδηλώνουν για τη Μακεδονία μας; Αυτές οι απόψεις λοιπόν είναι επικίνδυνες, και αφορούν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Διαβάστε: 
«Ήταν μία θετική έκβαση, που θα μας επιτρέψει την ομαλή έξοδο στις αγορές, δηλαδή το τέλος της επιτροπείας» δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, που «άναψε» το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και την εκταμίευση της δόσης των 6,7 δισ. ευρώ.
«Τα 5,7 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν άμεσα, μέσα στο επόμενο 15ήμερο, μόλις κλείσουν και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες των προαπαιτουμένων και το υπόλοιπο 1 εκατ. θα συνδεθεί με τον ρυθμό απομείωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και με την υλοποίηση των δεσμεύσεων σε σχέση με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Από αυτά τα χρήματα τα 3,9 δισ. θα καλύψουν δανειακές μας υποχρεώσεις μέχρι το καλοκαίρι και το υπόλοιπο θα κατευθυνθεί στο αποθεματικό ασφαλείας και στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου» εξήγησε η κ. Βάκη.
«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί», πρόσθεσε, «κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει μια εθνική αναπτυξιακή στρατηγική άμεσα, που σημαίνει ότι αποκαθίσταται η εθνική κυριαρχία στη χάραξη μακροοικονομικής πολιτικής κι ερχόμαστε πιο κοντά σε ομαλό πλαίσιο λειτουργίας, όπως εκείνο των κρατών- μελών της ευρωζώνης, που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό εξάμηνο».
Σε ό,τι αφορά την έξοδο της χώρας στις αγορές η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι ομαλή, ενώ για το πλαίσιο της επιτήρησης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, εξήγησε πως η έξοδος από την επιτροπεία, δεν σημαίνει έξοδο από μία εποπτεία, η οποία είναι μέσα στους κανόνες των χωρών που βρίσκονται στην ευρωζώνη. Η εποπτεία αυτή, όπως διευκρίνισε, «καθορίζεται από το πλαίσιο της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή το δημοσιονομικό σύμφωνο για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη και προβλέπει και τη λεγόμενη «επιτήρηση μετά το πρόγραμμα», υπάρχει ένα πλαίσιο εποπτείας, το οποίο συνεχίζει να εφαρμόζεται και στην Πορτογαλία και στην Κύπρο και στην Ιρλανδία».
«Οι πύρινοι λόγοι από την παραλία της Θεσσαλονίκης δε φτάνουν στις διεθνείς αρένες λήψης αποφάσεων»
Ενόψει, εξάλλου, και των επαφών για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός της Ελβετίας, στο περιθώριο των εργασιών Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η κ. Βάκη εξέφρασε την ελπίδα «να επιλυθεί ένα πρόβλημα, το οποίο εκκρεμεί τα τελευταία 25 χρόνια» και που «απέδειξε περίτρανα ότι η εξωτερική μας πολιτική, η εθνική μας στρατηγική σε αυτό το πεδίο αυτό ήταν μία πολιτική χαμένων ευκαιριών».
«Οι πύρινοι λόγοι περί υπερηφάνειας του Έθνους από τη παραλία της Θεσσαλονίκης δεν φτάνουν πάντα στις διεθνείς αρένες λήψης αποφάσεων, όπου οι συσχετισμοί διαμορφώνονται σε άλλα επίπεδα και κυρίως σε ένα επίπεδο διπλωματικού ρεαλισμού», παρατήρησε, προτρέποντας «να αναζητήσουμε και τις αιτίες που οδήγησαν στο παρελθόν στο να μην καταφέρουμε τίποτε τελικά, η χώρα μας να μείνει απομονωμένη στο θέμα της ονομασίας και να έχει αναγνωριστεί εν τέλει η πΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ουσιαστικά από όλα σχεδόν τα κράτη του ΟΗΕ».
Σχολιάζοντας τον όγκο του συλλαλητηρίου σημείωσε πως «το θέμα της Μακεδονίας κινητοποίησε όντως έναν αριθμό πολιτών, οι οποίοι εξέφρασαν και συναισθηματικά τη θέση τους περί της ελληνικότητάς της, αλλά αποτέλεσε και ένα πεδίο πολιτικών εργολαβιών από εθνικιστικά, ακροδεξιά, σκοταδιστικά πολιτικά στοιχεία, τα οποία πιθανόν να επιδιώκουν και προσωπικά πολιτικά οφέλη από ένα αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις». Με αφορμή και τη δήλωση του -εκ των κεντρικών ομιλητών στη συγκέντρωση- ε.α. στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος αν του ζητηθεί, επισήμανε την ανάγκη «η διαχείριση αυτού του τόσο ευαίσθητου εθνικού θέματος να μην ανοίξει τον ασκό του Αιόλου σε ακροδεξιά και εθνικιστικά στοιχεία». «Είναι λίαν ανησυχητικό φαινόμενο αυτές οι δηλώσεις, να ακούει κανείς τον γνωστό κύριο να κραυγάζει «ζήτω ο στρατός και οι ειδικές δυνάμεις». Αναβιώνει τις πιο ζοφερές στιγμές της ελληνικής ιστορίας» τόνισε.
«Θα πρέπει να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με στόχο τη διασφάλιση του μάξιμουμ των εθνικών μας συμφερόντων, χωρίς περιχαρακώσεις, μαξιμαλισμούς, πατριδοκαπηλίες, οι οποίες δεν έχουν καμία διείσδυση στη διεθνή κοινότητα κα σε αυτή την κατεύθυνση καλό είναι να κινηθούν και τα υπόλοιπα κόμματα και δη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» υπογράμμισε η κ. Βάκη.
Ο κεντροδεξιος