31 Ιαν 2018

Υπόθεση Λιακουνάκου: Είναι αυτό Δικαιοσύνη ή τελικά κοροϊδευόμαστε;

Η υπόθεση Λιακουνάκου και των υπολοίπων θέτει ένα καίριο ερώτημα για την Ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι μία υπόθεση που επαναλαμβάνεται αρκετά συχνά με υποθέσεις που οδηγούνται..
στα δικαστήρια και ταλαιπωρούν εμάς και το σύστημα απονομής Δικαιοσύνης για πολλά χρόνια, κοστίζουν πολλά στο Ελληνικό Δημόσιο και ακόμα περισσότερα στους κατηγορούμενους, συν την ταλαιπωρία και τον διασυρμό.
Σχολιάζει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος
Είναι προφανές, ότι για να φθάσει ο Εισαγγελέας να ζητά την απαλλαγή των κατηγορουμένων, κρίθηκε πως το κατηγορητήριο είναι σαθρό και το αποδεικτικό υλικό δεν μπορεί να στηρίξει καταδίκη όσων έχουμε ήδη δικάσει και καταδικάσει τόσες φορές.
Αυτό μάλιστα για ένα θέμα που δεν στηρίζεται από το κατηγορητήριο, αν και όπως έχουμε πει αρκετές φορές, στην Ελλάδα των θαυμάτων υπάρχει η… δικανική πεποίθηση του δικαστή και δεν στηρίζονται οι αποφάσεις αμιγώς στο αποδεικτικό υλικό, κάτι το οποίο διαστρέφει απαράδεκτα την απονομή πραγματικής Δικαιοσύνης, ενώ αφήνει μεγάλα «παράθυρα» κακοδικίας.
Η στρεβλή αυτή κατάσταση μπορεί να προκύψει είτε από πρόθεση (π.χ. χρηματισμός δικαστικού λειτουργού από ενδιαφερόμενο, ή/και πολιτικός επηρεασμός με υποσχέσεις άλλων ωφελημάτων), είτε από στερεότυπα που έχει κάθε δικαστής ενδεχομένως στο κεφάλι του, τα οποία είναι απαράδεκτο να παίξουν τον ρόλο του… αποδεικτικού υλικού, καθώς με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε να καταδικαστεί οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης.
Τα στερεότυπα αυτά με τη σειρά τους είναι είτε προϋπάρχοντα είτε δημιουργημένα από τον τρόπο προβολής μιας υπόθεσης από τα μέσα ενημέρωσης. Τα μέσα ενημέρωσης από την πλευρά τους έχουν επιλέξει τον τρόπο προβολής είτε ενσυνείδητα και με πρόθεση, για να εξυπηρετήσουν κάποιον σκοπό, είτε διότι απλώς το ανέλυσαν λάθος την υπόθεση, ή παραπλανήθηκαν έχοντας αποσπασματική και ατελή ενημέρωση.
Εδώ έρχεται το μεγάλο ερώτημα που θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την κοινωνία μας κάποια στιγμή, ένα ερώτημα που σχετίζεται με τον τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα και την πίεση που ασκεί στη Δικαιοσύνη η κοινή γνώμη.
ΔΕΝ αντελήφθησαν Εισαγγελέας και Ανακριτής που διενήργησαν την αρχική έρευνα την απουσία αποδείξεων και έστειλαν την υπόθεση στο ακροατήριο; Ή μήπως ισχύει αυτό που κυκλοφορεί ευρέως υπό τη μορφή δημοσιογραφικού «κουτσομπολιού», ότι Εισαγγελείς και Ανακριτές στέλνουν ΟΛΕΣ τις υποθέσεις στο ακροατήριο, για να μην αναλάβουν την ευθύνη να βάλλουν έναν φάκελο στο αρχείο και να μετατεθεί η ευθύνη στην έδρα;
http://www.defence-point.gr/news/ypothesi-liakounakou-ine-afto-dikeosyni-i-telika-koroidevomaste