23 Ιαν 2018

Μεγάλο πλήγμα για την ΝΔ η επιλογή Κυριάκου να γίνει γαλάζιο Ποτάμι…

Στην πολιτική όλοι, μα περισσότερο οι ηγέτες, κάνουν τις επιλογές τους. Έτσι και στη ΝΔ έγινε φανερό από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που οδεύει το κόμμα. Πολλοί μίλησαν για τις επιλεκτικές σχέσεις με τον Σημίτη και τα «ορφανά» του,
ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος ο Κυριάκος στο πρόσφατο συνέδριο δήλωσε με σαφήνεια ότι οι διαφορές του με τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι είναι δυσδιάκριτες. 
Ειλικρινής δήλωση σε ότι αφορά τον ίδιο, που ήρθε να επιβεβαιωθεί με τις θέσεις του για το εθνικό μας ζήτημα. Συμφωνεί σε όνομα που θα περιέχει το «Μακεδονία» και τάσσεται κατά των συλλαλητηρίων. Η εξόρμησή του μάλιστα για σκι σε χιονοδρομικό κέντρο είχε ακριβώς αυτό τον σημειολογικό χαρακτήρα της απαξίωσης.
Η Ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται σκληρά σε αντίθεση με τους πολιτικούς της, που μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, κλεισμένοι στη γυάλα που οι ίδιοι δημιούργησαν για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση. Βασιζόμενοι στους πελάτες ψηφοφόρους που δημιούργησαν, αισθάνονται μία ιδιότυπη ασφάλεια έναντι των κοινωνικών αντιδράσεων.
 Είναι χαρακτηριστικό το οποίο συναντάται σε όλο το φάσμα αυτών που με ποικίλους τρόπους διαθέτουν δύναμη. Υπάρχει όμως η κρίσιμη «μάζα» που ονομάζεται σιωπηλή πλειοψηφία και αποτελεί τον μεγαλύτερο φόβο τους.
 Τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμια κλίμακα αυτή η σιωπηλή πλειοψηφία καθορίζει το εκλογικό αποτέλεσμα. Όσοι λοιπόν την υποτίμησαν στην Ελλάδα, την είδαν στο συλλαλητήριο και τρόμαξαν.
Την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη η υπερκομματική σιωπηλή πλειοψηφία όχι μόνο έκανε αισθητή την παρουσία της, αλλά ταρακούνησε και όλους αυτούς που ακόμη δεν σηκώθηκαν από τον καναπέ. 
Αυτός είναι και ο μεγάλος φόβος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος με τις επιλογές του δεν εμπνέει την κοινωνία, δεν παρουσιάζει εναλλακτική πρόταση, παρά μόνο λειτουργεί ως εντολοδόχος διαχειριστής, ώστε να μετατραπεί η ΝΔ σε ένα γαλάζιο Ποτάμι. 
Ακριβώς το αντίθετο από την επιθυμία του κεντροδεξιού ψηφοφόρου, που την πατρίδα του την έχει πάνω απ’ όλα και αναζητεί ελπίδα και λύσεις στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο.
Outsider

ΥΓ. Η ηγεσία της ΝΔ αντί να ψάχνει ποιος κέρδισε από το συλλαλητήριο, είναι καλύτερο να αντιληφθεί ότι έχασαν οι ηγεσίες, που βρέθηκαν πίσω από την κοινωνία. Αναζητούνται Ηγέτες που θα δείξουν το δρόμο εξόδου από το σημερινό αδιέξοδο.