23 Φεβ 2018

«Βαριά αμέλεια» για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας...

Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ...καταλογίζει το ΣΕΥΥΠ στην αναισθησιολόγο, συγγενή του Πολάκη...

Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, το οποίο σήμερα κοινοποιήθηκε στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης,

καταλογίζει όπως και η Ένορκη Διοικητικής Εξέταση (2016) βαριά αμέλεια στην αναισθησιολόγο συγγενή του Παύλου Πολάκη και απλή αμέλεια στην...
καρδιολόγο και τη νοσηλεύτρια.

Ακόμα δεν είναι γνωστά τα αποτελέσματα των πειθαρχικών των γιατρών, ενώ το πειθαρχικό της νοσηλεύτρια φαίνεται ότι είναι για δεύτερη φορά απαλλακτικό.

Η ίδια η αναισθησιολόγος έχει δηλώσει αθώα αποδίδοντας σε βαρύ αλλεργικό σοκ, που προκλήθηκε από κάποιο αναισθητικό, τον τραγικό χαμό του μικρού κοριτσιού.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα καταλογίζεται στον αν. υπουργό Υγείας ότι έκανε προσπάθειες συγκάλυψης των αποτελεσμάτων του ελέγχου. Ο ίδιος είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής απαντώντας στον Άδωνη Γεωργιάδη τον Φεβρουάριο του 2016: «Η αναισθησιολόγος είναι ξαδέρφη μου. Αν φταίει θα το πληρώσει. Εχει το θάρρος».

Ο Π. Πολάκης είχε αναφέρει ότι η υπόθεση της Μελίνας Παρασχάκη ήταν υπό διερεύνηση, ότι είχε ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση και ότι διεξαγόταν ΕΔΕ. 

Ο Α. Γεωργιάδης επανήλθε χρησιμοποιώντας το θάνατο της τετράχρονης ως πολιτικό επιχείρημα στη διάρκεια της προχθεσινής ομιλίας του στη Βουλή για το σκάνδαλο της NOVARTIS, καταλογίζοντας μάλιστα ευθύνες για δήθεν «απόκρυψη» στον ΓΕΔΔ. 

efsyn.gr