2 Μαρ 2018

Ελληνας Γιατρός Γέμισε Ναρκωτικά Τη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Geoffrey S. Berman, ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε ότι ο Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκης (Emmanuel Lambrakis), γιατρός με άδεια από την ...
Πολιτεία της ΝΥ, δήλωσε ένοχος για τη μη αναγκαία ιατρικά συνταγογράφηση οξυκωδόνης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου της Εισαγγελίας.
Ο Δρ. Λαμπράκης δήλωσε ένοχος ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστή, Gabriel W. Gorenstein, ενώ η ποινή του θα γίνει γνωστή από τον ομοσπονδιακό δικαστή, William H. Pauley III σε ημερομηνία στο μέλλον.
Ο δικαστής, Geoffrey S. Berman είπε: «Ο Δρ. Εμμανουήλ Λαμπράκης, πήρε ιερό όρκο «πρώτον να μη βλάπτει». Αντίθετα, όπως παραδέχθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο σήμερα (σ.σ. Πέμπτη 1η Μαρτίου) ο Λαμπράκης επέλεξε να γράψει συνταγές για μη αναγκαίων, εθιστικών και πιθανόν μοιραίων οπιούχων για τους ‘ασθενείς’ του. Σήμερα, αυτός ο γιατρός που χρησιμοποίησε τη θέση του, για κάτι που συνιστούσε σε τίποτε περισσότερο από μία κοινή επιχείρηση διανομής ναρκωρικών αντιμετωπίζει φυλάκιση για μεγάλο διάστημα για τις πράξεις του».
Σύμφωνα με τις κατηγορίες που είχαν ασκηθεί και άλλα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, καθώς και δηλώσεις που έγιναν κατά τη δημόσια νομική διαδικασία:
H οξυκωδόνη, είναι ένα υψηλά εθιστικό, ναρκωτικό οπιοειδές, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρών και χρόνιων πόνων. Οι συνταγές οξυκωδόνης έχουν μεγάλη ζήτηση και έχουν σημαντική αξία σε μετρητά για τους διακινητές ναρκωτικών.
Για παράδειγμα, 30 milligram ταμπλέτες οξυκωδόνη έχουν τρέχουσα αξία στο δρόμο περί τα 20-30 δολάρια έκαστη στη Νέα Υόρκη. Η τιμή είναι ακόμη υψηλότερη σε άλλες περιοχές της χώρας. Μία μόνο συνταγή για 120 ταμπλέτες των 30 milligram οξυκωδόνη μπορεί να αποφέρει στον παράνομο διακινητή 2.400 δολ. σε μετρητά ή περισσότερα.
Ο ομογενής γιατρός συνελήφθη το 2016 από τις ομοσπονδιακές Αρχές με την κατηγορία της «συνομωσίας διακίνησης και κατοχή με πρόθεση διακίνησης, οξυκωδόνης (oxycodone)». Το κατηγορητήριο ανέφερε, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» ότι φερόταν να έγραψε χιλιάδες μη απαραίτητες ιατρικά συνταγές οξυκωδόνης, συνολικά 2,4 εκατ. χαπιών, σε περίοδο 5 ετών.
Τουλάχιστον, κατά προσέγγιση, από τον Ιανουάριο του 2011 έως το Δεκέμβριο του 2016, ο Δρ. Λαμπράκης, λειτουργούσε δύο ιατρικές κλινικές στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, όπου έγραψε ο ίδιος χιλιάδες συνταγών για μεγάλες ποσότητες οξυκωδόνη με αντάλλαγμα μετρητά, επεσήμανε το σχετικό ανακοινωθέν της Εισαγγελίας και συνέχιζε:
«Τυπικά, ο Λαμπράκης χρέωνε 150 δολ. μετρητά για επισκέψεις ασθενών (patient visits) και αυτές οι επισκέψεις συχνά συμπεριλάμβαναν πολλαπλούς ‘ασθενείς’ που έβλεπε την ίδια στιγμή, στο ίδιο δωμάτιο εξέτασης
Κατά τη διάρκεια αυτών των ‘επισκέψεων ασθενών’ ο Λαμπράκης, θα έκανε έναν απλό, επιπόλαιο χειρισμό του σώματος (όπως περιστροφή του χεριού ή του ποδιού του ασθενή) και θα είχε μία σύντομη ή καθόλου συνομιλία με τον φερόμενο ‘ασθενή’.
Παρόλα αυτά, ο Λαμπράκης, θα έδινε στον ασθενή μία συνταγή για μεγάλη ποσότητα οξυκωδόνη, πιο συχνά 120 ταμπλέτες των 30 milligram ή πιο πολύ.
Μεταξύ του Ιανουαρίου του 2011 και σήμερα, ο Λαμπράκης έγραψε περί τις 17.000 συνταγές οξυκωδόνη στη μία από τις κλινικές του, με αποτέλεσμα τη διανομή σχεδόν 2,4 εκατ. ταμπλετών, οι οποίες έχουν αξία στο δρόμο τουλάχιστον 48 εκατ. δολ.
Σε πάνω από 200 περιπτώσεις ο Λαμπράκης έγραψε 30 ή περισσότερες συνταγές για χάπια οξυκωδόνη των 30milligram σε μία ημέρα. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών του, εκτιμάται πως ο Λαμπράκης συγκέντρωσε περισσότερα από 2 εκατ. δολ. σε αμοιβές από τους ‘ασθενείς’ του».
ΠΗΓΗ:kirikas.com