11 Μαρ 2018

Υπόθεση Novartis: Αυτοί είναι οι πρώτοι γιατροί που κατηγορούνται ότι πήραν… μίζες

Καθηγητές πανεπιστημίου αλλά και απλοί γιατροί φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, οι Αρχές εντόπισαν επιστήμονες οι οποίοι πήραν μίζες από την φαρμακευτική εταιρεία. Πρόκειται για συγκεκριμένους γιατρούς που έλαβαν κατευθείαν από λογαριασμούς της Novartis χρήματα στον δικό τους τραπεζικό λογαριασμό…
Οι περιπτώσεις γιατρών που βρέθηκαν να έχουν λάβει απευθείας χρήματα από λογαριασμό της Novartis δεν είναι ούτε μία ούτε δύο αλλά εκατοντάδες…

Μάλιστα, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, πρόκειται ενδεικτικά για:

  • Καθηγητή που έλαβε παραπάνω από 70.000 ευρώ από το 2006 μέχρι και πέρσι.
  • Άλλος καθηγητής ο οποίος  φέρεται να έχει πάρει παρόμοιο ποσό 60.000 ευρώ.
  • Παθολόγος στο Λαύριο που εμφανίζεται να έλαβε περί τις 70.000 ευρώ.
  • Καρδιολόγος στην Θεσσαλονίκη που πήρε περί τις 50.000 ευρώ
  • Παθολόγος από τη Νίκαια που πήρε περί τις 50.000 ευρώ.
  • Ογκολόγος από τη Θεσσαλονίκη που αύξησε τις καταθέσεις του κατά 45.000 ευρώ.
To FBI θα στείλει στην Ελλάδα ηχητικά ντοκουμέντα και στοιχεία για Offshore
Όπως αποκάλυψε πριν από λίγο καιρό η εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο Ε, το FBI ετοιμάζεται να στείλει στην Ελλάδα ηχητικά ντοκουμέντα και στοιχεία για Offshore που αφορούν την υπόθεση.
Ειδικότερα, πρόκειται για συνομιλίες υψηλόβαθμων στελεχών της Novartis – που θεωρούνται «πρόσωπα κλειδιά» – με συνεργάτες, με συμβούλους και με δημόσιους λειτουργούς.
Ουσιαστικά πρόκειται για συνομιλίες ανώτατων στελεχών της φαρμακευτικής εταιρείας με μεσάζοντες – ανθρώπους σε σημαντικές θέσεις σε όλα τα επίπεδα. Μαζί με αυτά θα στείλει και στοιχεία για Offshore μέσω των οποίων γινόταν η διαδρομή του μαύρου χρήματος.

Δείτε στο βίντεο τις αποκαλύψεις του Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο Ε

«Ντου» στα γραφεία της Novartis

Με νέα ευρήματα εμπλουτίζεται η έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis. Κατά την έφοδο στα γραφεία της Novartis εντοπίστηκε νέα λίστα με στοιχεία η οποία αφορά περίπου 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες οι οποίοι φέρεται να δωροδοκήθηκαν με ποσά από 1000 – 5000 ευρώ την από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017.

Πολλαπλάσια των 3 δισ. ευρώ η ζημιά στο Δημόσιο

Ως γνωστόν, οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη εντοπίσει περίπου 4.000 γιατρούς οι οποίοι φέρονται να έχουν λάβει «δώρα» από τη φαρμακοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια προκειμένου να συνταγογραφούν προϊόντα της εταιρείας.
Η έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς που συνεχίζεται για τα μη πολιτικά πρόσωπα δείχνει με τα εως τώρα στοιχεία ότι η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από τις ανατιμήσεις της Novartis στα νοσοκομειακά φάρμακα, είναι πολλαπλάσια από την αρχική εκτίμηση των 3 δισ. ευρώ (αφορά κυρίως τη ζημιά του ΕΟΠΥΥ).

Νέος γύρος καταθέσεων

Παράλληλα, οι εισαγγελείς Διαφθοράς ξεκινούν νέο κύκλο καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων σχετικά με τις πτυχές της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ένας από τους τρεις μάρτυρες υπό προστασία φέρεται να έχει ήδη δώσει νέα κατάθεση και να έχει προσκομίσει επιπλέον στοιχεία που αναμένεται να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας.
newsit.gr