12 Απρ 2018

Αύξηση-μαμούθ (80%) στα «golden boys» του ΟΔΔΗΧ

Ηρθε στη Βουλή μέσα σε άσχετο νομοσχέδιο! Στα χέρια Τσακαλώτου η λίστα για τον πρόεδρο του ΤΧΣ
Διάταξη που προβλέπει να αυξηθούν κατά 80% οι μηνιαίες αποδοχές του γενικού διευθυντή και του...
αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) περιλαμβάνεται σε... άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ενσωμάτωση μιας κοινοτικής οδηγίας, το οποίο αναρτήθηκε χθες το βράδυ στην ιστοσελίδα της Βουλής.
Με την επίμαχη διάταξη ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ και ο αναπληρωτής του θα εξαιρούνται πλέον από το ανώτατο όριο για τις πάσης φύσεως αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές ή σύνταξη που ισχύει για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, δηλαδή τα 4.631 ευρώ (αποδοχές γενικού γραμματέα υπουργείου).
Στο ανώτατο όριο
Οι επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ θα υπάγονται στο ανώτατο όριο που ισχύει για τους δικαστικούς λειτουργούς και το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, δηλαδή τα 8.315 ευρώ (αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές του προέδρου του Αρείου Πάγου).

Μάλιστα η αύξηση θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου 2017, με αποτέλεσμα η συνολική επιβάρυνση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό να φθάνει τα 95.800 ευρώ ετησίως, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ).

Η διάταξη έρχεται σε μια φάση που ο ΟΔΔΗΧ δεν διαθέτει γενικό διευθυντή από τα τέλη του περασμένου έτους και καθήκοντα γενικού ασκεί ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Δημήτρης Τσάκωνας.

Με άλλη διάταξη στο ίδιο νομοσχέδιο περιορίζονται από 9 σε 7 τα μη εκτελεστικά μέλη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), οδηγώντας σε εξοικονόμηση 72.000 ευρώ ετησίως, σύμφωνα με το ΓΛΚ.
Στο μεταξύ, η Επιτροπή Επιλογής απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο τον κατάλογο με τους τρεις προτεινόμενους για τη θέση του προέδρου του ΤΧΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο ξένους και έναν Ελληνα με πολυετή θητεία στην ΕΤΕπ.
http://www.dimokratianews.gr