26 Απρ 2018

Αισχρή απάτη: Τάζουν θεραπεία του καρκίνου με αιθέρια έλαια

Κατεπείγουσα έρευνα για τη λειτουργία ιστοσελίδας που τα διαθέτει ζητεί από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ο ΠΦΣ ..

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά
Συναγερμό για τη δημόσια υγεία κρούει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και στις άλλες αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές σχετικά με τη λειτουργία σελίδας στο διαδίκτυο, που πουλάει αιθέρια έλαια, όπως κανναβέλαιο, βερικοκέλαιο και γαϊδουράγκαθο για την ολιστική θεραπεία του καρκίνου, της σκλήρυνσης κατά πλάκας, του AIDS και πολλών άλλων σοβαρών παθήσεων!
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητεί από τον ΕΟΦ, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αρχίσουν κατεπείγουσα έρευνα για τη λειτουργία της ιστοσελίδας της εταιρίας με την επωνυμία «Ροδόκηπος των Φιλοσόφων», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, «ένεκα του άμεσου και σοβαρού κινδύνου της δημόσιας υγείας που τίθεται από τη συνέχιση της ανωτέρω παράνομης, ανεξέλεγκτης και παραπλανητικής πώλησης αγνώστου προελεύσεως σκευασμάτων, που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης χαρακτήρισε τη δραστηριότητα της εταιρίας «εγκληματική» και συμπλήρωσε: «Παρόμοιες ιστοσελίδες έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν από τον σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, τα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά δύνανται να «θεραπεύσουν» το AIDS/HIV, την ηπατίτιδα, νεοπλασματικές παθήσεις κ.ά. Οι τιμές κυμαίνονται. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ολιστική θεραπεία του καρκίνου του εγκεφάλου με σκεύασμα που στοιχίζει 207,50 ευρώ και του καρκίνου του ήπατος που στοιχίζει 215 ευρώ. Κηραλοιφή κρέμα για την οστεοαρθρίτιδα 24 ευρώ, θεραπευτικό έλαιο για τη φλεβίτιδα και τις θρομβώσεις 18 ευρώ.
δημοκρατια