18 Απρ 2018

“Απόβαση” στον Έβρο – Άνοιξε τις πόρτες ο Ερντογάν – Κατά κύματα περνούν στην Ελλάδα οι μετανάστες

Χιλιάδες οι μετανάστες που πέρασαν το ποτάμι μέσα στο 2018 και σύμφωνα με τα στοιχεία είναι περισσότεροι από 1.000 εκείνοι που περιμένουν να περάσουν τον Έβρο μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ο Ερντογάν φαίνεται ότι άνοιξε τη… στρόφιγγα καθώς σε σχέση με πέρυσι, την ίδια εποχή οι αριθμοί των μεταναστών που πέρασαν στην Ελλάδα έχουν δεκαπλασιαστεί.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι μόλις χθες μέχρι το μεσημέρι πέρασαν τα σύνορα 250 άτομα. Μάλιστα στα στοιχεία αυτά δεν καταγράφονται όλοι όσοι περνούν τα σύνορα καθώς πολλοί προωθούνται προς Θεσσαλονίκη. Με βάση τα ίδια στοιχεία την περασμένη Δευτέρα από τον Έβρο πέρασαν 400 άτομα και έτσι είναι περισσότεροι από 1.000 οι μετανάστες που πέρασαν το ποτάμι μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες.
Σύμφωνα με το Associated Press ενώ πέρυσι τον Μάρτιο πέρασαν τα σύνορα από τον Έβρο 256 άτομα, φέτος τον ίδιο μήνα καταγράφηκαν 1.658 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες. Μάλιστα όσο ο καιρός καλυτερεύει οι ροές μεγαλώνουν. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι από το ποτάμι πέρασαν 586 άνθρωποι τον Φεβρουάριο, αριθμός που τριπλασιάστηκε τον Μάρτιο και ήδη μέσα στον Απρίλιο οι διελεύσεις έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 2.000.
Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι από την πλευρά της Τουρκίας όπως σε κάθε άλλη περίπτωση οι έλεγχοι είναι έως ανύπαρκτοι και περιορίζονται μόνο σε άτομα που θεωρούνται εχθροί του καθεστώτος Ερντογάν.
Όλα δείχνουν ότι η Άγκυρα παίζει ξανά το “χαρτί” των μεταναστών τόσο γιοα να αυξήσει την πίεση προς την Ε.Ε. Όσο όμως και προς την Ελλάδα.
newsit.gr