2 Μαΐ 2018

ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΙΛΑΡΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?

Η συστηματικά παρακολουθούμενη από το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) επιδημία ιλαράς (Μάϊος 2017) με την έκδοση μάλιστα από τον Σεπτέμβριο του 2017 μηνιαίων εκθέσεων και εβδομαδιαίων δελτίων (κάθε Πέμπτη) επικαιροποίησης δηλωθέντων κρουσμάτων,
αποτελεί σχεδόν ένα χρόνο μετά, την ουσιαστική αφορμή για να εξετάσουμε με προσοχή και με διαφορετική προσέγγιση το φαινόμενο. Ειδικά τώρα που η χώρα μας καταλαμβάνει την 3η θέση στην Ε.Ε σε αριθμό κρουσμάτων μετά την Ιταλία και την Ρουμανία.
Screen Shot 2018-04-25 at 13.48.19

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Με τα μέχρι τώρα επιστημονικά στοιχεία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι βασικές αιτίες εξάπλωσης της επιδημίας είναι:
  • Ο αρκετά μεγάλος ανεμβολίαστος πληθυσμός (ικανός για την πρόκληση επιδημίας)
  • Ο ατελώς εμβολιασμένος πληθυσμός (μεταξύ των οποίων και υγειονομικό προσωπικό)
  • Η επιρροή – επίδραση του αντιεμβολιαστικού κινήματος
  • Η χρησιμοποίηση πειραματικά μεγάλων δόσεων του ιού ως αντίδοτου του καρκίνου και
  • Η αδυναμία άμεσης μαζικής παραγωγής και χορήγησης εμβολίων από τις φαρμακοβιομηχανίες (πρακτική ή «τεχνητή» έλλειψη στην αγορά)
Αρχικά και με δεδομένα τα παραπάνω, η προσέγγισή μας θα έχει στόχο να απαντήσει σε μια αλληλουχία λογικών ερωτημάτων, επιτρέποντας στον αναγνώστη, όπως πάντοτε άλλωστε, να αποκτήσει το δυνατόν ολοκληρωμένη υπεύθυνη πληροφόρηση (στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό σ’ ένα άρθρο), ώστε να «ψηλαφίσει» με αρκετή σιγουριά την απάντηση στο/α ερώτημα/τα του θέματος.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

  • Είναι βιολογικό όπλο η ιλαρά ή φανταζόμαστε συνωμοσιολογικά έναν «εχθρό», ο οποίος απλά δεν υπάρχει;
  • Που παρατηρούνται γεωγραφικά στον κόσμο και γιατί τα κρούσματα; Υπάρχει κάποια εμφανή συσχέτιση ή απλά είναι μια «κακόγουστη» σύμπτωση, εάν υπάρχει;
  • Ποιες εταιρείες παράγουν εμβόλια και ποια δυνητικά συμφέροντα (εαν υπάρχουν) μπορεί να κρύβονται πίσω από την διαχείριση της επιδημίας;
  • Είναι τα οικονομικά συμφέροντα τόσο ισχυρά, ώστε να προκαλέσουν ή να επιτρέψουν να εξαπλωθεί μια επιδημία;
  • Ποια μπορεί τελικά να είναι τα κίνητρα και ο ηθικός αυτουργός, στην περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί ότι η επιδημία είναι «τεχνητή»;
Παρόλο που όπως είπαμε παραπάνω το παρόν θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια εμπεριστατωμένη επιστημονικού χαρακτήρα μελέτη, εμείς θα βάλλουμε το ψήγμα, έτσι ώστε να εθιστούμε στην απαίτηση της τεκμηρίωσης των πληροφοριών, των οποίων γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες, «αφομοιώνοντας» παθητικά και με τρόμο πολλές φορές την προπαγάνδα των ειδήσεων ή των ψευδών ειδήσεων. (δεν γενικεύουμε)
Λαμβάνοντας λοιπόν τα στοιχεία της ομολογουμένως τεκμηριωμένης έρευνας ως προς τα παρουσιαζόμενα στοιχεία και όχι ως προς την πρόθεση προβολής (κίνητρο), της βουλγαρικής καταγωγής, ιδιαίτερα τολμηρής και ικανής δημοσιογράφου και ερευνήτριας Dilyana Gaytandzhiev, η οποία ανέδειξε πρόσφατα, μεταξύ των άλλων, την παρουσία βιοχημικών εργαστηρίων του αμερικανικού Πενταγώνου σε περιοχές γύρω από την Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν, θα επιχειρήσουμε να δώσουμε απαντήσειςπροσαρμοσμένες στα ερωτήματα που θέσαμε παραπάνω και αφορούν και στην χώρα μας.

ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΠΛΟ Η ΙΛΑΡΑ Ή ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ «ΕΧΘΡΟ», Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Η ιλαρά, σύμφωνα με το Centers for Disease Control and Prevention (CDC)πρωτοαναφέρεται τον 9ο αιώνα, ενώ το 1912 κοινοποιείται ως ασθένεια σε εθνικό επίπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες απαιτώντας μάλιστα από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και τα εργαστήρια των ΗΠΑ να αναφέρουν όλες τις διαγνωσθείσες περιπτώσεις. Κατά την πρώτη δεκαετία αναφοράς, κάθε χρόνο αναφέρονταν κατά μέσο όρο 6.000 θάνατοι σχετιζόμενοι με ιλαρά.
Μόλις το 1963 ο Maurice Hilleman ανέπτυξε το πρώτο επιτυχημένο εμβόλιο με την ονομασία «Edmonston-Enders (formerly “Moraten”)». Στις μέρες το εμβόλιο είναι γνωστό με την ονομασία «MMR», καλύπτοντας την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά ή ως «MMRV», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η ανεμευλογιά. (measles,mumps, rubella and varicella)
Το ερώτημα όμως είναι εάν η ιλαρά συγκαταλέγεται στα βιολογικά όπλα. Φυσικά ο ιός της ιλαράς συγκαταλέγεται στην διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία ως βιολογικό όπλο και μάλιστα χαρακτηρίζεται ως ΗΠΙΟ, συσχετιζόμενο σε έρευνα του RAND Corporation με θέμα τις δυνατότητες της Β. Κορέας διεξαγωγής βιολογικού πολέμου, με το βακτήριο του κοκίτη (Pertussis).
Screen Shot 2018-04-25 at 15.17.21
Ένα βιολογικό όπλο – βιολογικός παράγοντας για να είναι αποτελεσματικό,θα πρέπει να συντρέχουν τουλάχιστον τρεις βασικές προϋποθέσεις :
  • να παράγει σταθερά το επιθυμητό αποτέλεσμα του θανάτου ή της νόσου
  • να είναι εξαιρετικά μεταδοτικός με σύντομη και προβλέψιμη περίοδο επώασης και
  • να είναι μολυσματικός σε χαμηλές δόσεις
Είναι λοιπόν απλό και αυτονόητο, καθόσον ο ιός μεταδίδεται εξαιρετικά εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων της αναπνοής και το 30% περίπου των περιστατικών των ομάδων υψηλού κινδύνου αναπτύσσει μία ή περισσότερες επιπλοκές (ωτίτιδα, πνευμονία, διάρροια), κάποιες από τις οποίες σχετίζονται με τον εγκέφαλο όπως:
  • Φλεγμονή του εγκεφάλου (1/1.000-2.000 κρούσματα), η οποία οδηγεί σε νευρολογικές βλάβες
  • Φλεγμονή νωτιαίου μυελού, που οδηγεί σε παράλυση, τι περισσότερες φορές προσωρινή.
  • Εκφυλισμός εγκεφάλου (Υποξεία Σκληρυντική Πνεγκεφαλίτιδα) 7-10 χρόνια μετά την εμφάνιση της ασθένειας με ποσοστά 1/100.000 κρούσματα
Όπως αναφέρεται άλλωστε και στο Δελτίο Ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για επιπλοκές ανεμβολίαστα ή ατελώς εμβολιασμένα άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών. (άκρως παραγωγική και στρατεύσιμη ηλικία)

ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΦΑΝΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ Ή ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ, ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Η έρευνα της Βουλγάρας δημοσιογράφου, με στοιχεία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, αποκάλυψε την παρουσία βιολογικών εργαστηρίων σε 25 χώρες του κόσμου με σκοπό την έρευνα στρατιωτικών προγραμμάτων ύψους $2,1 δισεκατομμυρίων από τον προϋπολογισμό της Defense Threat Reduction Agency (DTRA) με την ονομασία Cooperative Biological Engagement Program (CBEP). Μερικές χαρακτηριστικές χώρες, στις οποίες έχουν αναπτυχθεί προγράμματα έρευνας είναι το ΙΡΑΚ, το ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, η ΙΟΡΔΑΝΙΑ, το ΠΑΚΙΣΤΑΝ, η ΟΥΚΡΑΝΙΑ, το ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ, το ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ, η ΓΕΩΡΓΙΑ, το ΑΖΕΡΡΜΠΑΪΤΖΑΝ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν στην Αφρική η ΓΟΥΙΝΕΑ, η ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ και η ΛΙΒΕΡΙΑ.
Screen Shot 2018-04-25 at 15.26.10
Εμείς και όσο αφορά στην χώρα μας, θα εστιάσουμε στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ, όπου εντοπίζονται τουλάχιστον 11 εργαστήρια ερευνών της DTRA και τα περισσότερα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη (σύμφωνα με τον WHO – Απρ 2018), όπως και στηνΡΟΥΜΑΝΙΑ (συνορεύουσα χώρα), κράτος της Ε.Ε, το οποίο παρουσιάζει (όπως και η χώρα μας) έναν ανησυχητικό συνδυασμό υψηλών αναφερομένων κρουσμάτων ιλαράς και την υψηλότερη συχνότητα της ασθένειας ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους!
Screen Shot 2018-04-25 at 16.04.14

Όπως είναι εμφανές από τον αρχικό χάρτη του Π.Ο.Υ, η ΡΟΥΜΑΝΙΑ, η ΣΕΡΒΙΑ και η ΕΛΛΑΔΑ έχουν επηρεαστεί άμεσα από την εξάπλωση της επιδημίας, ενώ η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ για την οποία αντίστοιχα θα περιμέναμε να έχει επηρεαστεί, προφανώς δεν δίνει στοιχεία ή αυτά δεν είναι ελλιπή.
Θα μπορούσε λοιπόν ο ιός να έχει «διαφύγει» από κάποιο εργαστήριο ερευνών της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ;
Κανένας δεν μπορεί να το τεκμηριώσει με βεβαιότητα όπως αντίστοιχα έγινε με την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του Ρώσου διπλού κατασκόπου στο Ηνωμένο Βασίλειο (υπόθεση Sergei Skripal).
Όμως η εμπλοκή ιδιωτικών εταιρειών στο πρόσφατο παρελθόν στην Αφρική όπως της Metabiota Inc., η οποία είχε συμβόλαιο «ερευνών» ύψους 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων (2012-2015) για λογαριασμό της DTRA, πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης Ebola, στη Δυτική Αφρική (ΓΟΥΙΝΕΑ, ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ και ΛΙΒΕΡΙΑ), καθώς και μια σειρά αναφορών για «ελλιπή» μέτρα ασφαλείας και διαδικασιών πρωτοκόλλου ερευνών, μας επιτρέπει να έχουμε τις αμφιβολίες μας γενικότερα για την εμφάνιση και εξάπλωση κρουσμάτων ασθενειών, οι οποίες ερευνώνται σε στρατιωτικά εργαστήρια. (όχι φυσικά πάντοτε με διάθεση «επιθετική», καθόσον κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ή να επιβεβαιώσει την πιθανότητα του λάθους)
Screen Shot 2018-04-25 at 16.05.59
Έτσι και στην περίπτωσή μας η γειτνίαση με την ΡΟΥΜΑΝΙΑ (όπου σημειωτέων υπάρχει μεγάλη ελληνική εμπορική δραστηριότητα), την ΣΕΡΒΙΑ και την ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, είναι προφανές ότι λόγω και της ευκολίας μετάδοσης του ιού, αυτός να εξαπλώθηκε γρήγορα ώστε να λάβει χαρακτηριστικά επιδημίας. Εμείς λοιπόν δεν βλέπουμε απλά κάποια σύμπτωση, αλλά η συσχέτιση είναι εμφανής, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει σχεδιασμός, κίνητρο ή χώρα στόχος. Εξάλλου η ΙΤΑΛΙΑ, η οποία είναι στην πρώτη θέση μαζί με την ΓΑΛΛΙΑ, η οποία αρχίζει να παρουσιάζει υψηλή συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων, δημιουργώντας μια ανησυχητική κατάσταση «μπερδεύει» ίσως την διαδικασία αναζήτησης κινήτρου (εάν υπάρχει).

ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ;

Στη χώρα μας κυκλοφορούν εμβόλια που περιέχουν τα στελέχη Edmonston (M-M-R VAX PRO) και Schwartz (PRIORIX), τα οποία πωλούνται με παραπλήσιες τιμές, τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να χαρακτηρίσουμε ως ακριβές ή φθηνές, αφού εξάλλου δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Η παρουσίασή τους έχει ως στόχο να δώσει μια τάξη μεγέθους στο κόστος ενδεχομένως, που θα βαρύνει την χώρα μας, στην περίπτωση ενός μαζικού υποχρεωτικού, στο πλαίσιο πρόληψης, εμβολιασμού όλου του ανεπαρκώς καλυπτόμενου πληθυσμού. Τα κέρδη των εταιρειών σίγουρα δεν θα χαρακτηρίζονταν αμελητέα πλην όμως το κόστος – όφελος από την αποφυγή των επιπλοκών, τις οποίες προκαλεί η ασθένεια, η ενδεχόμενη αποκλειστική εμπλοκή του ήδη βεβαρημένου και ελλιπούς συστήματος υγείας για την αντιμετώπισή τους, καθώς και μια πιθανή έλλειψη στην οικονομία των ενεργών ηλικιών (22-45) σε περίπτωση ραγδαίας εξέλιξης της επιδημίας, προφανώς και θα αποτελούσε βαρόμετρο στην λήψη αποφάσεων.
Screen Shot 2018-04-25 at 16.12.06
Είμαστε όμως στο σημείο αυτό; Μήπως απαιτείται να προλάβουμε ή είναι κάτι που θα ξεπεραστεί με τον χρόνο;

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ

Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό απαιτείται να «τρέξουμε» ένα μοντέλο έξαρσης της επιδημίας και των πιθανών επιπτώσεων της, ώστε να έχουμε στοιχεία για το ενδεχόμενο κέρδος – ζημία, το οποίο θα μπορούσε να επιφέρει αυτή, συγκρίνοντας αρκετές παραμέτρους και όχι απλά το οικονομικό κόστος – όφελος. Μια τέτοια θεωρία σίγουρα έχει εξεταστεί, αλλά δεν είναι αυτή που κυριαρχεί στην πραγματικότητα, ακόμη και στα πιο σκοτεινά μυαλά. Είναι περισσότερο υγιής και λογική η σκέψη να αναφερθούμε σε εργαστηριακό λάθος (ελεγχόμενο ή μη), σε βιο-τρομοκρατία, σε άσκηση πολιτικής πίεσης (επιθετικά καλυπτόμενης) όπως θα δούμε παρακάτω, παρά αποκλειστικά και μόνο σε οικονομικά συμφέροντα. Σίγουρα κι αυτά αποτελούν μοιραίο επακόλουθο ή παράμετρο – συνιστώσα, αλλά δεν μπορεί να είναι το πρωτεύον κίνητρο (εάν υπάρχει), παρόλο που οι αποκαλύψεις για χωρίς ενδοιασμούς εκμετάλλευση των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, της ανέχειας στην ΙΝΔΙΑμε ανθρώπους πειραματόζωα είναι μια πραγματικότητα, η οποία δεν μας επιτρέπει να σκεφτούμε ότι προέχει ο άνθρωπος, η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια!  (σας προ(σ)καλούμε να το δείτε εδώ)
Την απάντηση στο τελευταίο ερώτημα που θέσαμε, δηλαδή, ποια μπορεί τελικά να είναι τα κίνητρα και ο ηθικός αυτουργός, στην περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί ότι η επιδημία είναι «τεχνητή», νομίζουμε ότι την δίνει από μόνη της η αιτία ύπαρξης στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων, τα οποία σίγουρα δεν έχουν επίσημα τουλάχιστον «επιθετικό» χαρακτήρα, αλλά πρωτίστως «ερευνητικό».
Το βέβαιο είναι ότι, το να διαπιστωθεί εάν μια χώρα με πρόθεση διέσπειρε ένα βιολογικό παράγοντα με σκοπό να μολύνει (έστω και ήπια) πληθυσμό είναι σχετικά πολύ δύσκολο. Έτσι λοιπόν εξαιτίας αυτής της ουσιαστικής παραμέτρου δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε συμπεράσματα παρά μόνο σε εκτιμήσεις, οι οποίες κάθε φορά ανάλογα με το κίνητρο του γράφοντα ή αναλυτή δεν θα μπορούν να χαρακτηριστούν από ανιδιοτέλεια και ουδετερότητα, εμπεριέχοντας σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά των μορφών της προπαγάνδας.
Μια ισχυρή χώρα φυσικά μπορεί και επιθυμεί έμμεσα να απειλήσεινα προειδοποιήσει και να επιβληθεί μιας άλλης, ασκώντας καλυπτόμενη «βιο-τρομοκρατική» πολιτική (η οποία σαφώς και συγκαταλέγεται στον κατάλογο των εγκλημάτων του Διεθνούς Δικαίου) εκμεταλλευόμενη το πλεονέκτημα της αδυναμίας εύρεσης της πηγής και του αληθινού κινήτρου της μόλυνσης. Η χρήση εξάλλου ενός ήπιου βιολογικού όπλου δυνητικά θα μπορούσε πάντοτε να προσφέρεται ως μέσο, ενώ η δικαιολογία του εργαστηριακού λάθους θα προσφέρει εξίσου το απόλυτο άλλοθι.
Σε κάθε περίπτωση γενικά αυτό που τρομάζει και τρομοκρατεί ίσως, δεν είναι πρωτίστως οι οικονομικές επιπτώσεις, αλλά η αδυναμία να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα εξαιτίας της εξάρτησης από τις πολυεθνικές ιδιωτικές φαρμακευτικές εταιρείες και της πλημμελούς πρόληψης. Τι σημαίνει αυτό για την χώρα μας; Ότι όπως και στην παρούσα κατάσταση με τη ιλαρά, η διαφαινόμενη έλλειψη εμβολίων μπορεί να μην είναι τεχνητή, αλλά τελικώς να παρουσιάζεται, διότι κανείς δεν έχει επιχειρήσει να προβλέψει και ελέγξει ουσιαστικά. Διότι δεν υπάρχει έρευνα, ενώ υπάρχουν δυνατότητες και δεν υπάρχει μηχανισμός αξιολόγισης του κινδύνου, ένα χρόνο μετά από την πρώτη εμφάνιση της ιλαράς στην χώρα μας, ώστε να αντιμετωπιστεί μεθοδευμένα και υπολογιστικά το πρόβλημα, τώρα που είναι στην αρχή. Κι αυτό όχι διότι δεν υπάρχει επαγγελματισμός και ικανότατα στελέχη, το έχουμε αναφέρει ξανά, αλλά ο κρατισμός, ο οποίος επικρατεί φιμώνει και ταπεινώνει οποιαδήποτε προσπάθεια.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί όταν δίνει τα στοιχεία ότι: «Γενικά, ο αριθμός των αναφερόμενων περιπτώσεων αντανακλά ένα μικρό ποσοστό του πραγματικού αριθμού περιπτώσεων που συμβαίνουν. Πολλές περιπτώσεις δεν αναζητούν υγειονομική περίθαλψη ή, εάν διαγνωστούν, δεν αναφέρονται»!
Βιολογικό όπλο, οικονομική συνωμοσία, προπαγάνδα ή τίποτα από τα παραπάνω δεν έχουν καμία σημασία όταν δεν μπορείς να εμπιστευτείς το Κράτος και τους μηχανισμούς του και απλά στηρίζεσαι στην ασφάλεια της στατιστικής του ατυχήματος ενός βιο-τρομοκρατικού ατυχήματος ή χτυπήματος, το οποίο μάλιστα δεν μπορείς και να αναγνωρίσεις ή ακόμη κι αν το αναγνωρίσεις δεν ξέρεις που να απευθυνθείς, εκτός κι αν το 166 λειτουργεί δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν όπως το 100, το οποίο το καλούν ανεύθυνοι πολίτες για να ρωτήσουν εαν κυκλοφορούν στον δακτύλιο …
https://asymmetricthreats.wordpress.com/