22 Μαΐ 2018

Καμμένος για τα Σκόπια: Δεν θα βρεθεί λύση – Δεν θα δεχθούμε τον όρο Μακεδονία

Ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει εάν θα υπάρχει το “Ίλιντεν” ή το “Άνω” στην ονομασία των Σκοπίων. Εφόσον υπάρχει ο όρος Μακεδονία, όπως είπε ο υπουργός Άμυνας, η λύση δεν είναι αποδεκτή για ..
τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει λύση στο ζήτημα με τα Σκόπια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι Σκοπιανοί ζουν με τον μύθο της Μακεδονίας όμως “εγώ δεν ψηφίζω ποτέ μια λύση με το όνομα Μακεδονία. Οι ΑΝΕΛ το έχουμε στην ιδρυτική διακήρυξη”.
Όπως εκτίμησε ο κ. Καμμένος και στα Σκόπια πολύ δύσκολα θα υπάρξει πλειοψηφία 2/3 για την αλλαγή ονομασίας, ενώ περιγράφοντας την έως σήμερα πορεία της διαπραγμάτευσης είπε ενώ η ελληνική πλευρά έκανε κάποια βήματα δεν βλέπει να κάνουν και οι Σκοπιανοί το ίδιο.
Σε ότι αφορά στην πιθανό ενδοκυβερνητική εμπλοκή ο κ. Καμμένος ανέφερε πως ως κυβερνητικός εταίρος έχω διαχωρίσει τη θέση μου από την πρώτη στιγμή. Εγώ σας διαβεβαιώ η θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν θα γίνει καμία κύρωση από την Ελληνική Βουλή εάν δεν υπάρξει αλλαγή Συντάγματος στα Σκόπια.
Με πληροφορίες από OnAlert