16 Ιουν 2018

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!!Πριν ένα χρόνο Κουμουτσάκος και Άδωνις ήταν φανατικά υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με τον όρο «Μακεδονία»

Σήμερα οι Νεοδημοκράτες παριστάνουν τους «Μακεδονομάχους», αλλά πριν ένα χρόνο οι ίδιοι Νεοδημοκράτες βουλευτές ζητούσαν από τον Νίκο Κοτζιά να «δεσμευτεί» στη σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία».
Μνημείο της τωρινής πατριδοκαπηλίας τους είναι η ερώτηση που κατέθεσαν πριν ένα χρόνο υπερασπιζόμενοι τη σύνθετη ονομασία.
Στις αρχές Μαΐου 2017, δηλαδή πριν ένα χρόνο, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Σοφία Βούλτεψη, κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή υπερασπιζόμενοι την «εθνική γραμμή» για σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, δηλαδή να συμπεριλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στο νέο όνομα.
Συγκεκριμένα, υπενθυμίζουμε, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήριζαν πριν ένα χρόνο ως «ανερμάτιστες» τις δηλώσεις που είχε κάνει τότε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για την ελληνική εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια και ζητούσαν με την ερώτησή τους, διευκρινίσεις από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά για τα συγκεκριμένα θέματα που έθιξε ο Πάνος Καμμένος.
Όπως, ειδικότερα, επισήμαιναν οι βουλευτές της ΝΔ, «στην πρόσφατη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (7/5/2017) ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στα Βαλκάνια, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα:
«Θεωρώ, λοιπόν, ότι η εγγύηση για τη Δύση είναι η δημιουργία ενός χριστιανικού τόξου».
«Όσον αφορά τα Σκόπια, είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι αλβανικής καταγωγής».
«δεν πρόκειται να δεχτώ τη χρήση του όρου Μακεδονία».
»Είναι ανάγκη η εξωτερική πολιτική της χώρας να ασκείται με συνοχή, υπευθυνότητα και συγκρότηση, ειδικά σε μια συγκυρία όπου η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι ιδιαιτέρως ρευστή και κρίσιμη», υπογράμμιζαν οι βουλευτές της ΝΔ και επισήμαιναν ότι σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή (2002, Book XIII, Skopje, 2005, σσ. 34), ο συνολικός πληθυσμός της ΠΓΔΜ ήταν 2.022.547 άτομα, εκ των οποίων η 1.297.981 ή το 64% είναι Σλαβομακεδόνες, και 509.083 ή 25,2% είναι Αλβανοί».
»Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημείωναν, ταυτόχρονα, ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ «η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη ‘Μακεδονία’ που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή».
»Με αυτές τις επισημάνσεις, οι βουλευτές επερωτούν τον υπουργό Εξωτερικών αν συμφωνεί με τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ, αν αντικατοπτρίζουν οι θέσεις του ΥΕΘΑ περί «δημιουργίας χριστιανικού τόξου» την επίσημη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών, ποια τελικά είναι η επίσημη θέση της χώρας αναφορικά με την ονομασία της πΓΔΜ, «εκείνη που αναφέρει το ΥΠΕΞ ή εκείνη που δηλώνει ο ΥΕΘΑ» και αν «αποτελούν οι αναφορές του ΥΕΘΑ τη γενικότερη βάση πάνω στην οποία οικοδομείται η βαλκανική πολιτική της Ελλάδας».
«Είναι εκπληκτικές και ανησυχητικές οι απιθανότητες που εξέφρασε κατά την τελευταία του συνέντευξη του ο υπουργός Άμυνας» δήλωνε τότε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή την κατάθεση της επίκαιρης επερώτησης και επέμενε ότι συνιστά «απιθανότητες ο ισχυρισμός ότι η πλειοψηφία των κατοίκων στα Σκόπια είναι Αλβανικής καταγωγής! Ή ότι η λύση στα Βαλκάνια είναι η δημιουργία και η αντιπαράθεση ‘τόξων’!
Απιθανότητες που προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία όταν η χώρα αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις και εν δυνάμει απειλές».
«Είναι ανάγκη η εξωτερική πολιτική της χώρας να ασκείται με συνοχή, υπευθυνότητα και συγκρότηση, ειδικά σε μια συγκυρία όπου η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι ιδιαιτέρως ρευστή και κρίσιμη» δήλωνε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθετε:
«Το ερώτημα συνεπώς είναι εάν η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών υιοθετούν ή συμφωνούν με αυτές τις ανερμάτιστες τοποθετήσεις που αγνοούν ακόμα και βασικά δεδομένα εξωτερικής πολιτικής».
Την επίκαιρη επερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Γιώργος ΚουμουτσάκοςΓεωργιάδης ΆδωνιςΤσιάρας Κωνσταντίνος, Καλαφάτης Σταύρος, Κεδίκογλου Συμεών, Αναστασιάδης Σάββας, Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Δαβάκης Αθανάσιος, Καββαδάς Αθανάσιος, Βούλτεψη Σοφία, Δημοσχάκης Αναστάσιος, Αντωνίου Μαρία, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Τασούλας Κωνσταντίνος, Μπούρας Αθανάσιος, Κόνσολας Εμμανουήλ, Δήμας Χρήστος, Αντωνιάδης Ιωάννης.
Η αντίδραση τότε των Παμμακεδονικών ήταν έντονη. Με επιστολή τους στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου ανέφεραν:
«Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
»Εμείς οι Μακεδόνες ανά την Υφήλιο βρίσκουμε απαράδεκτη την απάντηση του Τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κουμουτσάκου, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Αμύνης κ. Καμμένου σε τηλεοπτικό κανάλι σε συνέντευξή του ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τη χρήση του όρου Μακεδονία για την γείτονα χώρα.
»Είναι ασφαλώς επικίνδυνο για την πατρίδα μας η στάση των δεκαοχτώ βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να ρωτούν εάν η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι αποδεκτή από την χώρα μας, ιδιαίτερα τώρα που τα Σκόπια διέρχονται εσωτερική κρίση μεταξύ Σλάβων και Αλβανών που απαρτίζουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας τους.
»Σε ποιούς θα χαρίσουμε το όνομα «Μακεδονία», στους Σλάβους, ή τους Αλβανούς; Όλοι μας ευχόμαστε για ειρήνη στην περιοχή…γνωρίζουμε όμως πιο είναι το μέλλον της γείτονος χώρας; Ας μην ξεχνούμε πως πρόκειται για τα Βαλκάνια.
»Μερικά από τα πολιτικά κόμματα-ασφαλώς όχι όλα-έχουν εγκλωβιστεί με την δήθεν κόκκινη γραμμή της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes.
»Επιπροσθέτως, ας μην ξεχνούμε πως το 2012 που έγινε αυτή η δήθεν συμφωνία μεταξύ κομμάτων δεν υπήρχαν τα προβλήματα περί «Μακεδονικής» εθνότητας και «Μακεδονικής» γλώσσας, ενώ ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ κ. Nimetz «νύπτων τας χείρας του» δήλωσε πως θα ασχοληθεί μόνον με το όνομα και όχι με την εθνότητα και την γλώσσα.
»Θα ήταν εξίσου τραγικό λάθος να συζητούμε μόνον για το όνομα όταν οι Σλάβοι επιμένουν για «Μακεδονικό έθνος» και «Μακεδονική γλώσσα».
»Εμείς οι απανταχού Μακεδόνες δεν δεχόμαστε επ’ ουδενί λόγω αυτή την επικίνδυνη υποχώρηση από τα κόμματα που έχουν συναινέσει στην δήθεν «κόκκινη γραμμή» για μια χώρα με αβέβαιο μέλλον. Υπάρχει όμως μια διέξοδος γι αυτό: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
»Με εκτίμηση,
»ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ».

Η οργή της Παμμακεδονικής ΗΠΑ

Η ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ πριν ένα χρόνο είχε προκαλέσει και την έντονη αντίδραση της Παμμακεδονικής ΗΠΑ.
Η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με ανακοίνωσή της κατακεραύνωνε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση τους στο «Σκοπιανό».
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, που έφερε τις υπογραφές του ύπατου προέδρου Στέλιου Κυριμλή και του γενικού γραμματέα Νίκου Κομνηνού, είναι η εξής:
«Mε τεράστια έκπληξη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε πριν μερικές ημέρες ότι ομάδα 14 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε στη Βουλή επίκαιρη επερώτηση για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, αναφορικά με την εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια.
»Όπως, ειδικότερα, επισημαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ, στην πρόσφατη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (7/5/2017) ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στα Βαλκάνια, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα:
»1. Θεωρώ, λοιπόν, ότι η εγγύηση για τη Δύση είναι η δημιουργία ενός χριστιανικού τόξου.
»2. Όσον αφορά τα Σκόπια, είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι αλβανικής καταγωγής.
»3. Δεν πρόκειται να δεχτώ τη χρήση του όρου «Μακεδονία».
»Μεταξύ άλλων, όπως τονίζεται στην επερώτηση των βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:
»‘Είναι ανάγκη η εξωτερική πολιτική της χώρας να ασκείται με συνοχή, υπευθυνότητα και συγκρότηση, ειδικά σε μια συγκυρία όπου η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι ιδιαιτέρως ρευστή και κρίσιμη» ενώ στη συνέχεια οι βουλευτές εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη θέση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας όσον αφορά τη χρήση του όρου Μακεδονία, υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ «η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι σαφής: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη ‘Μακεδονία’ που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή’.
»Για την ιστορία, την επίκαιρη επερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, Γεωργιάδης Αδωνις, Τσιάρας Κωνσταντίνος, Καλαφάτης Σταύρος, Κεδίκογλου Συμεών, Αναστασιάδης Σάββας, Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Δαβάκης Αθανάσιος, Καββαδάς Αθανάσιος, Βούλτεψη Σοφία, Δημοσχάκης Αναστάσιος, Αντωνίου Μαρία, Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Τασούλας Κωνσταντίνος, Μπούρας Αθανάσιος, Κόνσολας Εμμανουήλ, Δήμας Χρήστος, Αντωνιάδης Ιωάννης.
»Ως Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας με κυβερνητικές δηλώσεις και κινήσεις, όμως ως μία οργάνωση που εκπροσωπεί τους Μακεδόνες των ΗΠΑ, οφείλουμε να αναγνωρίζουμε και τα όποια θετικά!
»Ως εκ τούτου, από τη μία πλευρά μας ικανοποιεί το ότι ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης συντάσσεται με την πάγια θέση της Παμμακεδονικής, ότι η οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία δεν είναι αποδεκτή και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας μας.
»Σε αυτό το σημείο λοιπόν, μας έκανε αλγεινή εντύπωση η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι 14 βουλευτές για να καταγγείλουν τη θέση ότι η χρήση του όρου Μακεδονία δεν μπορεί να γίνει δεκτή.
»Μάλιστα οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι σε ένα χρονικό σημείο κρίσιμο για την περιοχή και τη στιγμή που το κρατίδιο των Σκοπίων καταρρέει υπό το βάρος της δικής του πολιτικής τού αλυτρωτισμού, προκλητικότητας και αδιαλλαξίας, οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κινήθηκαν πιο γρήγορα από ό,τι οι εκπρόσωποι της ΠΓΔΜ δείχνοντας μία υπερευαισθησία!
»Ελπίζουμε ότι πρόκειται για μία άτυχη στιγμή του κόμματος της ΝΔ και ότι δεν εκπροσωπούν οι 14 το σύνολο των βουλευτών και της ηγεσίας. Ζητάμε καθαρές θέσεις για το εθνικό μας ζήτημα σε ένα τόσο κομβικό σημείο», κατέληγε η ανακοίνωση.
Η Νέα Δημοκρατία σήμερα παριστάνει την «παρθένα» και τη «μακεδονομάχα». Η πατριδοκάπηλη και εθνικά επικίνδυνη Νέα Δημοκρατία.

Δείτε και τι έγγραφε ο Άδωνις στο Facebook: Τέλος ο Γεωργιάδης – Το 2017 έδινε τον όρο «Μακεδονία», σήμερα στη Βουλή απειλούσε (εικόνα)

tribune.gr