13 Ιουν 2018

Βαρύτατες κατηγορίες κατά του Β. Ρέστη για εγκληματική οργάνωση, εκβιασμούς και ξυλοδαρμό

Στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Παντελή Στραγάλη, βρίσκεται η δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση, την οποία φέρεται να είχε συστήσει ο Βίκτωρας Ρέστης, προκειμένου με εκβιασμούς,
απειλές, ξυλοδαρμούς ακόμη και με απόπειρα ανθρωποκτονίας να “τακτοποιεί” τις οικονομικές διαφορές του με πρώην συνεργάτες του -Σοκάρουν οι καταθέσεις πρώην δικηγόρου του ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τον χτυπούσαν τρεις μπράβοι μέσα στο γραφείο του Ρέστη. 


Ο κ. Στραγάλης επεξεργάζεται τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί - τόσο από την έρευνα των εισαγγελέων Πρωτοδικών Γιώργου Καλούδη, Ροζαλίας Λάλλη και Χρήστου Τζούρα, όσο και από την κύρια ανάκριση που ακολούθησε – προκειμένου να υποβάλει την πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών για την έκδοση του σχετικού βουλεύματος.


Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η εγκληματική οργάνωση, που την αποτελούσαν κυρίως αλλοδαποί μπράβοι και πρώην αστυνομικοί, δρούσε υπό την καθοδήγηση του εφοπλιστή, είχε στην κατοχή της ακόμα και συστήματα παρακολούθησης (τα γνωστά «βαλιτσάκια»), ώστε να ελέγχονται οι τηλεφωνικές συνομιλίες των θυμάτων τους προκειμένου οι δράστες να γνωρίζουν την πορεία υλοποίησης των σχεδίων τους και να σχεδιάζουν «επικίνδυνες επιθέσεις στους παθόντες».
Δεκάδες τα αδικήματα που αποδίδονται στον εφοπλιστή κ. Ρέστη

Τα αδικήματα τα οποία φέρεται να έχουν τελέσει, κατά περίπτωση, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με «εγκέφαλο» τον Β. Ρέστη είναι για:

- εκβίαση με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου,

- απόπειρα ανθρωποκτονίας επίσης με επιβαρυντικές περιστάσεις,

- ληστεία που διαπράχθηκε από κοινού και κατ’ εξακολούθηση,

- επικίνδυνη σωματική βλάβη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου,

- σκοπούμενη σωματική βλάβη,

- απόπειρα σκοπούμενης σωματικής βλάβης,

- παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία,

- έκρηξη με επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου,

- υπόθαλψη εγκληματία,

- παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου,

- αθέμιτη παρακολούθηση,

- παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Καταγγελία ΣΟΚ: Με χτυπούσαν τρεις μπράβοι στο γραφείο του Ρέστη

Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει σήμερα το περιεχόμενο της κατάθεσης, που είχε δώσει δικηγόρος που εργαζόταν στον Όμιλο του εφοπλιστή.

Σ’ αυτήν αναφέρει, ότι το πρωί της 9ης Μαρτίου 2011 τον φώναξε στο γραφείο του ο Ρέστης και όταν έφτασε στον προθάλαμο, είδε δύο άγνωστα σε αυτόν πρόσωπα, που ο σωματότυπός τους προσομοίαζε με «μπράβου».

Όταν μπήκε μέσα στο γραφείο του εφοπλιστή, είδε να παρευρίσκεται ένας ακόμη συνεργάτης του καθώς κι ένα άγνωστο άτομο που ήταν σωματώδες και γεροδεμένο.

Εκεί, άρχισαν να ρωτούν τον δικηγόρο αν διατηρούσε σχέσεις με τον πρώην οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, ο οποίος είχε απομακρυνθεί από τον Όμιλο λίγους μήνες νωρίτερα.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο δικηγόρος αναφέρει κατά λέξη:

«Εγώ χωρίς ενδοιασμό απάντησα ναι, καθώς με το πρόσωπο αυτό με συνέδεε σχέση αμοιβαίας εκτίμησης από το 1995. Το άγνωστο σε μένα πρόσωπο που καθόταν στον καναπέ, σηκώθηκε και με χτύπησε δυνατά στο πρόσωπο με την πίσω πλευρά της παλάμης του. Εγώ ξαφνιάστηκα και ζήτησα το λόγο. Τότε, χωρίς να δοθεί κανένα άλλο παράγγελμα, πράγμα το οποίο δείχνει ότι ήταν προσυνεννοημένοι, άνοιξε η πόρτα του γραφείου του Ρέστη. Μπήκαν μέσα οι άλλοι δύο μπράβοι που ήταν στον προθάλαμο, και με άρπαξαν από τα δύο χέρια μου στρίβοντάς τα και κάνοντάς με να γονατίσω. Στη συνέχεια και οι τρεις άρχισαν να με κλωτσούν και να με χτυπούν με γροθιές σε διάφορα σημεία του σώματός μου χωρίς να μπορώ να καταλάβω ποιος μου έκανε τί».
Ο Ρέστης ζήτησε το πουκάμισο με τα αίματα

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο μάρτυρας προσθέτει: «Οι τρεις μπράβοι που με χτυπούσαν, ρωτούσαν συνεχώς να τους πω πού είναι τα κλεμμένα. Οι ερωτήσεις τους μου προξένησαν κατάπληξη, καθώς επί 13 χρόνια που δούλευα στον όμιλο, δεν είχα ακούσει ποτέ να είχε κλέψει κάποιος το παραμικρό. Όπως με χτυπούσαν και λόγω των χτυπημάτων τους, έσπασαν τα ράμματα που είχα στο δεξί χέρι από χειρουργική επέμβαση, στην οποία είχα υποβληθεί λίγο καιρό πριν, με αποτέλεσμα να προκληθεί σημαντική αιμορραγία και να γεμίσει το πουκάμισό μου με αίματα».

Στο σημείο αυτό, οι εισαγγελείς υπέβαλαν στον μάρτυρα την εξής ερώτηση:

-Μπορείτε να μας περιγράψετε σε ποια σημεία του σώματός σας, σας χτύπησαν;

ΑΠ: «Η λεπτομερής καταγραφή των τραυμάτων μου αναγράφεται στην ιατροδικαστική έκθεση του κ. Βλαχοδημητρόπουλου, λίγες μέρες μετά το συμβάν. Οι τρεις μπράβοι με χτύπησαν με χέρια και πόδια σε διάφορα σημεία του σώματός μου συμπεριλαμβανομένου του αυχένα και της περιοχής του Λάρυγγα. Εάν δεν είχα κουλουριαστεί και δεν είχα σκύψει, τα περισσότερα χτυπήματα θα τα είχα δεχτεί στο κεφάλι. Λαμβάνοντας, μάλιστα, υπόψη τη σωματική διάπλαση των δραστών, τα χτυπήματα θα μπορούσαν να μου επιφέρουν πολύ βαριά σωματική κάκωση.»

Καταλήγοντας στην κατάθεσή του ο ίδιος μάρτυρας αναφέρει: «… Στη συνέχεια ο Ρέστης, αφού έδιωξε όλους τους παρευρισκόμενους και μείναμε μόνοι μας ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΜΑΤΩΜΕΝΟ, πράγμα που το αρνήθηκα. Φεύγοντας από το γραφείο, του είπα ότι θα κάνω μήνυση και στη συνέχεια, αφού συναντήθηκα με τη γυναίκα μου και της εξιστόρησα το περιστατικό, είσήχθην στο νοσοκομείο για να μου παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες».

Ωστόσο, τα έργα και οι ημέρες του Βίκτωρα Ρέστη δεν σταματούν εδώ, αφού στη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση υπάρχουν και άλλες καταθέσεις σε βάρος του.