22 Ιουλ 2018

Πολύαιγος: Στο μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου με τις φυσικές πισίνες

Άγρια βράχια με περίτεχνους σχηματισμούς σαν να είναι σμιλεμένα από πραγματικό γλύπτη, τιρκουάζ και ολογάλανα νερά, παραλίες ερημικές σαν φυσικές πισίνες, στο πλάι της Κιμώλου...

Η νήσος Πολύαιγος είναι το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου και αποτελεί μια ακόμη πανέμορφη γωνιά της χώρας μας. Σταθεροί μόνιμοι κάτοικοί της, τα εκατοντάδες αγριοκάτσικα που κάνουν αισθητή την παρουσία τους παντού.
Η αμόλυντη Πολύαιγος: Στο μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου με τις φυσικές πισίνες
Μέρος του νησιού ανήκει στην εκκλησία της Κιμώλου, την "Παναγία Οδηγήτρια", ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού είναι ιδιοκτησία του κληροδοτήματος Ιωάννη Σταύρου Λογοθέτη, το οποίο νοικιάζει εκτάσεις του ως βοσκότοπους. Στο νησί, το οποίο αποτελείται κυρίως από ηφαιστειακά πετρώματα όπως και οι γειτονικές Κίμωλος και Μήλος, υπάρχουν λόφοι με ύψος από 320-350 μέτρα.
Γεωλογικοί σχηματισμοί που παραπέμπουν σε έργα τέχνης:
Γεωλογικοί σχηματισμοί που παραπέμπουν σε έργα τέχνης
Γεωλογικοί σχηματισμοί που παραπέμπουν σε έργα τέχνης  NEWS24/7
Γεωλογικοί σχηματισμοί που παραπέμπουν σε έργα τέχνης
Γεωλογικοί σχηματισμοί που παραπέμπουν σε έργα τέχνης  NEWS24/7
Λίγο μεγαλύτερη σε έκταση από τη Δονούσα (έκταση 18,146 τ.χλμ.), η Πολύαιγος που πήρε το όνομά της -όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς- από τα αγριοκάτσικά της, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους "σκαφάτους", αλλά και για όσους επιλέξουν να την επισκεφθούν με τα εκδρομικά καίκια.
Ταξίδι στην Πολύαιγο
Ταξίδι στην Πολύαιγο  NEWS24/7
Η αρχαία διένεξη για τη νήσο:
Από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα ανήκει διοικητικά στην Κίμωλο, αλλά φαίνεται ότι πάντα ήταν περιζήτητη για τον ορυκτό της πλούτο. Έτσι η Κίμωλος και η Μήλος ξεκίνησαν το 416 π.Χ. δικαστική διαμάχη για την κυριότητα του νησιού, η οποία έληξε το 338 π.Χ. με απόφαση του δικαστηρίου των Αργείων, οι οποίοι επεδίκασαν το νησί στην Κίμωλο.
Εκδρομή στις φυσικές πισίνες
Εκδρομή στις φυσικές πισίνες  NEWS24/7
Εμείς, βρεθήκαμε στους φιλόξενους κόλπους της, στους απάνεμους όρμους της και στις κρυφές σπηλιές της με το σκάφος του Βαγγέλη από το λιμάνι της Κιμώλου.