10 Αυγ 2018

Η Μόσχα ζητά από την Αθήνα να απαντήσει στα περί άρνησης βίζας σε κληρικούς

Aυτήν την εβδομάδα, αρκετοί κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφεραν ότι ο Γενικός Πρόξενος στην Ελλάδα τους είχε αρνηθεί τη χορήγηση βίζας χωρίς να τους παράσχει εξηγήσεις.


Σύμφωνα με το sputnikn, η Μόσχα έχει ζητήσει από την ελληνική πρεσβεία να αποσαφηνίσει την κατάσταση γύρω από τη φερόμενη άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Έχουμε στέλει τη σχετική επισήμανση στην Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα, ζητώντας να σχολιάσει σχετικά με την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει είτε να απορρίψει (σ.σ. την πληροφορία)… Αναμένουμε αντίδραση από την ελληνική πλευρά», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.

Επίσης, τόνισε πως οποιαδήποτε διάκριση στη δρομολόγηση βίζας είναι απαράδεκτη.

«Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση γύρω από τη δρομολόγηση των χορηγήσεων βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στη δρομολόγησης κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεχτη», δήλωσε η ίδια.