12 Σεπ 2018

Κάσος: Φεύγει ο τελευταίος γιατρός από το ακριτικό νησί

Κραυγή αγωνίας και επιστολή από τη δήμαρχο στον υπουργό Υγείας για την πλήρωση της θέσης, πριν μείνουν χωρίς περίθαλψη οι 1.000 κάτοικοι...

Αφημένη στο έλεος της τύχης της φαίνεται πως είναι η ακριτική Κάσος, καθώς τον ερχόμενο χειμώνα κινδυνεύει να μείνει χωρίς γιατρό και οι σχεδόν 1.000 μόνιμοι κάτοικοί της χωρίς περίθαλψη! Οπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό η δήμαρχος του νησιού Μαίρη Σορώτου - Τσανάκη, ο μοναδικός γιατρός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην περιοχή κάνει το αγροτικό του και πρόκειται να φύγει σύντομα, καθώς λήγει η στρατιωτική του θητεία.
«Το νησί μας κινδυνεύει να μείνει χωρίς γιατρό αρχές Νοεμβρίου και το μόνο δεδομένο είναι η προκήρυξη για την πλήρωση μιας θέσης αγροτικού ιατρού, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει εγγύηση για τη συνέχιση της παροχής περίθαλψης των κατοίκων» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της. 
Παράλληλα, κάνει λόγο για κενή θέση εξειδικευμένου γιατρού καθώς και για μακροχρόνια και αδικαιολόγητη έλλειψη νοσηλευτή, χειριστή ακτινολογικού μηχανήματος και οδηγού ασθενοφόρου, πράγμα που επιτείνει ακόμη περισσότερο την ήδη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στο νησί στον τομέα της υγείας.
«Είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβάνεστε την αγωνία μας για την προσφορά ιατρικής περίθαλψης στους κατοίκους της Κάσου και γι’ αυτόν τον λόγο απαιτούμε την προσωπική σας παρέμβαση, ώστε να καλυφθούν άμεσα και με τον προβλεπόμενο τρόπο οι θέσεις του προσωπικού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Κάσου, με μέγιστη προτεραιότητα αυτή της κάλυψης της θέσης του εξειδικευμένου γιατρού, προτού να είναι πολύ αργά» καταλήγει η κυρία Σορώτου - Τσανάκη.

Η επιστολή της δημάρχου κοινοποιήθηκε επίσης στους βουλευτές Δωδεκανήσου, στον περιφερειάρχη και στον έπαρχο Καρπάθου - Κάσου, ενώ για το συγκεκριμένο ζήτημα κατέθεσε χθες ερώτηση στη Βουλή ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας.
δημοκρατια