21 Σεπ 2018

Καλα εκανε στην Μαρια κλαψα...«Μπλόκο» της Νοτοπούλου στις επιχορηγήσεις που είχε τάξει η Τσαρουχά

Από ενδελεχή έλεγχο περνά η νέα υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου (φωτό) τα αιτήματα διάφορων συλλόγων και φορέων για επιχορήγηση, που ενέκρινε ή υποσχέθηκε ότι θα δώσει η προκάτοχός της Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, συνολικού ύψους 113.900 ευρώ.

Η νυν υφυπουργός Αμυνας κυρία Κόλλια - Τσαρουχά από την προηγούμενη υπουργική θέση της είχε υπογράψει ένα πακέτο επιχορηγήσεων ύψους 81.500 ευρώ, το οποίο μάλιστα αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια, ενώ είχε υποσχεθεί ένα δεύτερο σε άλλους συλλόγους και φορείς, ύψους 32.400 ευρώ. Τα αιτήματα επιχορήγησης αφορούσαν συνολικά δεκαεπτά φορείς, η πλειονότητα των οποίων φέρεται ότι έχουν έδρα τον νομό Σερρών, όπου είναι η εκλογική περιφέρειά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Νοτοπούλου, μετά την ανάληψη του υφυπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, παρέλαβε αυτά τα αιτήματα, τα οποία έφτασαν στο γραφείο της προς υπογραφή (ένταλμα πληρωμής), ενώ αρκετοί ήταν οι υπεύθυνοι συλλόγων και φορέων που έσπευσαν να τη ρωτήσουν τι θα γίνει με τα δικά τους, καθώς «η κυρία Κόλλια - Τσαρουχά μάς υποσχέθηκε την επιχορήγηση».

Μεταξύ των αποφάσεων προς επιχορήγηση, που έχουν αναρτηθεί στη Δι@ύγεια, υπάρχουν πολιτιστικοί σύλλογοι, φίλοι πολιτιστικών συλλόγων, ενώσεις αστυνομικών κ.ά. για να πραγματοποιήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.λπ. Τα ποσά κυμαίνονται από 2.000 ευρώ και άνω, ενώ μεταξύ των εγκεκριμένων αιτημάτων είναι και ενός γνωστού αθλητικού συλλόγου με ομάδες ποδοσφαίρου, αλλά και άλλων αθλημάτων, που εγκρίθηκε να λάβει 15.000 ευρώ για την υλοποίηση σεμιναρίων ναυαγοσωστικής και πρώτων βοηθειών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα ποσά δεν έχουν δοθεί, ενώ από το περιβάλλον της κυρίας Νοτοπούλου λέγεται ότι έχει ζητηθεί από όλους (είτε εγκρίθηκαν είτε δόθηκε υπόσχεση για επιχορήγηση) να επανακαταθέσουν τα δικαιολογητικά για εκ νέου αξιολόγησή τους και, εφόσον δικαιούνται την επιχορήγηση, τότε θα δοθεί. 


Φανή Χαρίση
δημοκρατια