18 Οκτ 2018

Σε ετοιμότητα και άλλα σκάφη του στόλου: Καρτέρι στα τουρκικά πλοία στήνει το ΠΝ – Νέα προειδοποίηση Πενταρά: «Η Άγκυρα ετοιμάζει προβοκάτσια»

Νέες δηλώσεις είχαμε από τον πρώην Αρχηγός της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Ανδρέα Πενταρά, ο οποίος κρούει καμπανάκι κινδύνου. 


Ο Στρατηγός επέστησε την προσοχή για το ενδεχόμενο η Άγκυρα να μετακυλήσει την κρίση στην ΑΟΖ, ενώ επίκειται η κοινή τριπλή οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Αιγύπτου-Κύπρου και Ελλάδος, προβαίνοντας σε προβοκάτσια και θερμό επεισόδιο στην νεκρή ζώνη – ζώνη αντιπαράθεσης στην Κύπρο, προσθέτοντας όμως ότι λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα.
Έψεξε την προηγούμενη διστακτικότητα ελληνικών κυβερνήσεων για ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ, ωστόσο αυτή την φορά η συγκυρία είναι πιο ευνοϊκή, ενώ το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αποστέλλει στην περιοχή ένα υποβρύχιο και την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς».
Το ανησυχητικό είναι ότι η Άγκυρα μπορεί να μεθοδεύει αντιδράσεις όχι στην περιοχή των γεωτρήσεων, ούτε καν στην θάλασσα, καθώς θα υφίσταται και παρουσία του Ναυτικού των ΗΠΑ, λόγω της γεώτρησης της κοινοπραξίας Exxon Mobil/Qatar Petroleum, αλλά στο πλέον ευάλωτο σημείο της άμυνας του Ελληνισμού που δεν είναι άλλο από την γραμμή αντιπαράθεσης στην Κύπρο. Η δική μας πλευρά σε κάθε περίπτωση τυγχάνει ενημέρωσης, λαμβάνοντας σειρά συγκεκριμένων μέτρων αντιμετώπισης – αποτροπής.