11 Οκτ 2018

Η Βουλή χρηματοδοτεί τα μουσεία μίσους

Το «χειροκρότησε» και ο Μπακογιάννης για να κερδίσει μερικές αριστερές ψήφους
Στις ψήφους των αριστερών της Αθήνας, στο πλαίσιο της επόμενης μέρας, φαίνεται πως στοχεύει ο Κώστας Μπακογιάννης, που έχει πάρει το...
χρίσμα για υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, μετά τον σάλο που είχε δημιουργηθεί με ανάρτησή του για τον περιβόητο «καπετάν Ερμή», υπασπιστή του Αρη Βελουχιώτη, όταν πέθανε, συνεχίζει στην ίδια γραμμή πανηγυρίζοντας για τα μονομερή -από πλευράς ιστορικής αλήθειας- μουσεία που χρηματοδοτεί η Βουλή στην περιοχή του.
Ως υμνητής της «εθνικής ενότητας», συνυπέγραψε στη Βουλή τις προγραμματικές συμβάσεις με τις οποίες το ελληνικό Κοινοβούλιο αναλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό των Μουσείων Εθνικής Αντίστασης σε Κορυσχάδες και Βίνιανη. Ο κ. Μπακογιάννης, θεωρώντας δεδομένες τις νεοδημοκρατικές ψήφους, έχει υιοθετήσει μια ρητορική που προσβάλλει τα ιστορικά γεγονότα της μαρτυρικής εκείνης εποχής για τον τόπο, μετατρέποντας σε «ήρωες» ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν στις πιο μαύρες σελίδες της πατρίδας.

Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που έπεφταν οι υπογραφές στη Βουλή ο κ. Μπακογιάννης δήλωνε πως κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου «κύλησε πάρα πολύ αίμα», προσθέτοντας ακόμη πως «πολλοί από εμάς, γενιές ολόκληρες, έχουμε δώσει τη μάχη για την εθνική συμφιλίωση και την εθνική ενότητα, καθένας από το μετερίζι του, χωρίς ποτέ, βεβαίως, να αποποιηθούμε των ιδεολογικών μας καταβολών ή των πολιτικών μας προελεύσεων».

Ο ίδιος απέδωσε βέβαια την ιδεολογική μεταστροφή του στην ανάγκη «να μάθουμε επιτέλους να συνυπάρχουμε, ακόμα και αν διαφωνούμε».

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Μπακογιάννης επιχειρεί να... ανέβει στη βάρκα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού εδώ και μήνες φαίνεται πως ασκεί προσωπική πολιτική, αλλά και κρατά αποστάσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικό είναι το τελευταίο κρούσμα «αγάπης» με τον Χρήστο Σπίρτζη, αφού, όταν ο τελευταίος τον κάλεσε να πει ποιο είναι καλύτερο, το τσίπουρο του Καρπενησίου ή η ρακή της Κρήτης, ο φιλοσυριζαίος περιφερειάρχης απάντησε «συγγνώμη τώρα, δηλαδή, πραγματικά... γατάκι! Σε μένα;».
dimokratianews.gr