11 Νοε 2018

Φωτιά στην Καλιφόρνια: Βρήκαν 14 ακόμη νεκρούς – Αμείωτος ο πύρινος εφιάλτης

Στους 25 εκτοξεύτηκε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στις φονικότερες πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνιας! Κι αυτό μετά τον εντοπισμό 14 πτωμάτων από τις διασωστικές δυνάμεις, όπως δήλωσε ο τοπικός σερίφης για την φωτιά στην Καλιφόρνια.

Την ίδια ώρα, αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ανεύρεση δύο ακόμη νεκρών, εκτός των 14, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 25 νεκρούς…«Σήμερα, 14 περισσότερα πτώματα εντοπίστηκαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 23″, δήλωσε ο σερίφης Κόρι Χόνεα σε συνέντευξη Τύπου.
Οι διασωστικές δυνάμεις εντόπισαν το Σάββατο σορούς «πολλών» ανθρώπων, θύματα από τις τεράστιες πυρκαγιές που κατέστρεψε την πόλη Πάρανταϊς, βόρεια του Σακραμέντο, στην Καλιφόρνια.
Οι σοροί ανασύρθηκαν αρκετές ώρες μετά στα απομεινάρια από τα καμένα σπίτια στην πόλη.
Πριν από τον εντοπισμό των πτωμάτων, ο απολογισμός από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Καλιφόρνια ήταν τουλάχιστον 9 νεκροί, όλοι από την πόλη Πάρανταϊς.
Από την Πέμπτη το πρωί, περισσότερα από 6.700 κτίρια, η πλειονότητα των οποίων κατοικίες, καταστράφηκαν από την πυρκαγιά «Camp Fire», την πλέον καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνιας.

Απίστευτες εικόνες από την φωτιά στην Καλιφόρνια

φωτιά στην Καλιφόρνιαφωτιά στην Καλιφόρνια

Τρέχουν να σωθούν από την φωτιά στην Καλιφόρνια!

Πολλοί διάσημοι όπως η Κιμ Καρντάσιαν ή η Αλίσα Μιλάνο και η Λέιντι Γκάγκα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις επαύλεις τους ενώ ο ηθοποιός Μάρτιν Σιν, τα ίχνη του οποίου έχασε για λίγο ο γιος του Τσάρλι, εντοπίστηκε, καθώς επιχειρούσε να φύγει από την περιοχή για να γλιτώσει από την φωτιά στην Καλιφόρνια.
Η πυρκαγιά κατέστρεψε επίσης στούντιο γυρισμάτων που χρησιμοποιούνται για εκατοντάδες παραγωγές, όπως εκείνο της σειράς «Westworld» του HBO.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Γκιγιέρμο δελ Τόρο ανέφερε στο Twitter ότι έφυγε αφήνοντας πίσω του τη μεγάλη συλλογή του από αντικείμενα φαντασίας και τρόμου, ενώ η τραγουδίστρια Έθεριτζ εγκαταστάθηκε σε ένα ξενοδοχείο.
Από τη μανία της φωτιάς κινδύνευσαν οι φοιτητές του πανεπιστημίου Pepperdine του Μαλιμπού, όπου φοιτούν 7.700 σπουδαστές, με πολλούς από αυτούς να παραμένουν οχυρωμένοι μέσα στην πανεπιστημιούπολη.
Οι υπεύθυνοι είπαν στους φοιτητές ότι έλαβαν διαβεβαιώσεις από τους πυροσβέστες ότι τα κτίρια του πανεπιστημίου μπορούν να αντέξουν τη φωτιά, όμως η κάπνα είναι αφόρητοι και πολλοί κυκλοφορούν με μάσκες για να μπορέσουν να αναπνεύσουν!
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters