17 Νοε 2018

ΑΝΤΑΡΣΙΑ από Φορτσάκη: Αλίμονο αν οι βουλευτές δεσμεύονταν από κομματική πειθαρχία στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης

Εβαλε το ΑΔΩΝΙ στην επιτροπη και αφησε εξω τον πρυτανι.....δεν εχει τον θεο του ο ΚΟΥΛΗΣ...
Στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης οι βουλευτές δεν δεσμεύονται από την κομματική πειθαρχία και πρέπει ο καθένας να τοποθετείται ελεύθερα απέναντι στις ..
διατάξεις που συζητούνται για να μπορέσει ο καθένας να βγάλει ό,τι καλύτερο έχει μέσα του και να το φέρει ως συνεισφορά στην κοινή συζήτηση“, τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Θεόδωρος Φορτσάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο FM, 104,9” και τον Κωστή Παπαδάκη. “Αλίμονο αν δεν μπορούσε ένας βουλευτής να εκφράσει τη γνώμη του ελεύθερα για τα θέματα που αναφέρονται στο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η χώρα μας”, πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο κ. Φορτσάκης, επισήμανε, ότι “την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται τόσο πολύ και τόσο βαθιά δεν ήταν η καλύτερη στιγμή να μπούμε στη Συνταγματική Αναθεώρηση” και εκτίμησε ότι “υπάρχουν διατάξεις οι οποίες δεν εφαρμόζονται, ενώ θα μπορούσαν, αν τις εκμεταλλευόμασταν, να έχουμε μια καλύτερη δημοκρατική κοινωνία και μια καλύτερη λειτουργία των θεσμών μας”. Μεταξύ άλλων, τάχθηκε υπέρ της μείωσης του αριθμού των βουλευτών, του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτού και υπουργού και της θητείας των βουλευτών ώστε να μπορούν να έρχονται και νέα πρόσωπα στη Βουλή.
Με αφορμή το γεγονός ότι το πρωί νεαροί εμπόδισαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο, ο κ. Φορτσάκης, έκανε λόγο για λυπηρό περιστατικό και σημείωσε ότι η γιορτή του Πολυτεχνείου θα έπρεπε να είναι μια γιορτή ειρήνης.
Σχετικά με τις συντάξεις, δήλωσε ότι υπήρξε αυτό το καλό νέο από το Eurogroup για το οποίο εξέφρασε την ελπίδα να “επιβεβαιωθεί και μετά τις 21 Νοεμβρίου που θα έχουμε ξανά το επόμενο όργανο και στις αρχές του Δεκέμβρη που θα λήξει το θέμα της έγκρισης των προϋπολογισμών”. Ωστόσο, σχολίασε, ότι “η χαρά αυτή δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε δύο πράγματα, πρώτον ότι αυτά τα μέτρα που είχαν ληφθεί για τις περικοπές ήταν μέτρα που είχαν ληφθεί λόγω της πολιτικής που είχε ακολουθηθεί μετά το 2015, δηλαδή μιας πολιτικής η οποία επιβάρυνε αχρείαστα τον προϋπολογισμό μας” και ότι τέτοια μέτρα θα πρέπει να “συνοδεύονται και από μέτρα αναπτυξιακά” τα οποία, όπως είπε, “η ΝΔ μπορεί να διασφαλίσει”.
Για τς εξελίξεις στις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας, εκτίμησε, ότι “η συζήτηση δεν έγινε πάνω στη σωστή βάση, δηλαδή δεν ήταν ανάγκη να μιλήσουμε στην αναθεώρηση του Συντάγματος γι αυτά τα θέματα”, μίλησε για “ατυχή επιλογή η οποία είχε μάλλον επικοινωνιακό χαρακτήρα ο οποίος όμως δεν έχει καλά αποτελέσματα για την κυβέρνηση” και πρόσθεσε: “πιστεύω ότι αυτή η συζήτηση έπρεπε να είχε γίνει ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία εδώ και πολύ καιρό για να ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα που απασχολούν τις δυο πλευρές”.
Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και μελών της οικογένειάς του, τόνισε: “πιστεύω ότι όλοι οι λογαριασμοί όλων των πολιτικών προσώπων πρέπει να είναι συνεχώς ανοιχτοί” και σημείωσε: “τώρα, επειδή η κατάσταση αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν είναι ορθό αυτή την ώρα να υπάρχει μια επίθεση σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο πάνω σε ένα συγκεκριμένο εκλογικό πλάνο. Η δικαιοσύνη έχει αναλάβει αυτή τη στιγμή το έργο της θα το φέρει σε πέρας και η υπόθεση θα καταλήξει”.
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ