30 Νοε 2018

Οι "έξοχοι" διάλογοι Φουρθιώτη-Ριχάρδου και τα μαύρα του Ε

Αποκαλυπτικές οι συνομιλίες του Μένιου Φουρθιώτη πρώην τηλεπαρουσιαστή και του αρχηγού της μαφίας του χρυσού Ριχάρδου όπως καταγράφονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.


Με ένα λεξιλόγιο που θυμίζει στενοσόκακα των πιο άθλιων λιμανιών του κόσμου, με χυδαίες εκφράσεις
 εν είδη φιλοφρονήσεων οι κκ. Φουρθιώτης και Ριχάρδος καταλήγουν σε συμφωνίες όπου ξεκάθαρα αναφέρεται η παράνομη διακίνηση χρημάτων. 

Είναι αξιοσημείωτο το ότι σε μία από αυτές τις συνομιλίες ο τηλεπαρουσιαστής διεκδικεί όχι μόνο την δική του αμοιβή αλλά και αυτή του καναλιού η οποία στο παρελθόν πληρωνόταν με ΦΠΑ, ενώ κατόπιν αυτής της συμφωνίας τα πάντα δίδονταν αλλιώς. Ή όπως αναφέρεται συγκεκριμένα σε κάποια στιγμή των συνομιλιών τους «μαύρα».

Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ στην αρχή υφίσταται μία αμοιβή της τάξης των 7.000 ευρώ προς το κανάλι στο τέλος της συνομιλίας ο αφελής παρατηρητής αντιλαμβάνεται πως το ποσόν αιφνιδίως ανέρχεται στις 50.000 για την ίδια ακριβώς δουλειά. Πόσο τελικά είναι το χρήμα που κυκλοφορεί κάτω από το τραπέζι μέσω των τηλεοπτικών σταθμών σε αντίστοιχες περιπτώσεις εκπομπών όπου με επίφαση το ρεπορτάζ πραγματοποιείται διαφήμιση η οποία κοστολογείται δια τηλεφώνου σε επίπεδο συνοικιακού μπακάλικου. Τι φορολογείται από όλα αυτά και τι παραμένει στο σκοτάδι; Τι είναι παράνομο και τι είναι νόμιμο;

Αυτός είναι και ο λόγος που το όνομα του τηλεοπαρουσιαστή συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία. 
Επισημαίνεται ότι η όποια εμπλοκή του Μένιου Φουρθιώτη στην υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις όχι τόσο για συμμετοχή του τηλεπαρουσιαστή στις παράνομες δραστηριότητες της μαφίας του χρυσού αλλά εμπλοκή του σε διαδικασίες διακίνησης μαύρου χρήματος υπό τον μανδύα της διαφήμισης. 

Πέραν τούτου, από τις συνομιλίες προκύπτει πως ο τηλεπαρουσιαστής έκλεινε συμφωνίες μόνο για τον εαυτό του «ρίχνοντας» τον τηλεοπτικό σταθμό που τον φιλοξενούσε. 

Παρατίθενται οι αποκαλυπτικοί διάλογοι







............