22 Νοε 2018

‘Eληξε η κατάληψη στο 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης. Eχθρική η στάση του Υπουργείου απέναντι στις προσπάθειες του Δήμου.

Έληξε η κατάληψη που έλαβε χώρα στο 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης από τους Καθηγητές, Μαθητές και Γονείς μετά από τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν πως τα αιτήματα τους για την πρόσληψη μόνιμης ψυχολόγου
και κοινωνικής λειτουργού θα ικανοποιηθούν μετά τα κρούσματα αυτοκτονίας και απόπειρας αυτοκτονιών μαθητών του εν λόγω Γυμνασίου.
Το μόνο που είναι ολοκάθαρα εμφανές πλεόν είναι πώς υπάρχει ένα καρκίνωμα σε αυτό το σχολείο το οποίο κατατρώει τους μαθητές και ίσως να μην είναι μόνο το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας αλλά να είναι μόνο η παρανυχίδα του προβλήματος.  Η προσωπική μας άποψη είναι πως πρέπει να υπάρξει έρευνα και όχι μόνο από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου υγείας αλλά φοβόμαστε πως είναι πάρα πολύ κοντά ο καιρός που θα υπάρξουν φαινόμενα ανάλογα αυτών που συμβαίνουν στα σχολεία της Αμερικής και κάποιος μαθητής από θύμα θα γίνει θύτης και θα υπάρξουν θύματα και νεκροί.
Η σημερινή κατάληψη η οποία έληξε πάρα πολύ πρόωρα ήταν το τελευταίο όπλο στα χέρια των Καθηγητών, Γονέων και Μαθητών για να εισακουστούν από το Υπουργείο Παιδείας το οποίο μέχρι στιγμής είναι παρών μόνο με την εκκωφαντική σιωπή του.
Ο μόνος φορέας ο  οποίος έχει καταβάλει προσπάθειες στην αντιμετώπιση του προβλήματος αν και δεν είναι αρμοδιότητα του είναι ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Κωνσταντάτος και ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα Παιδείας κ. Ευάγγελος Νικοθόδης.
Μάλιστα όπως μας ανέφερε ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Νικοθόδης σε συνομιλία που είχε με τον κ. Αριστοτέλη Βαρελά τον Διευθυντές της Δ’ Δ.Ε. και σύμφωνα με σχετικά άρθρα εκλεκτό του υπουργού Παιδείας, εκφράζοντας την αγανάκτηση του γιατί δεν έχει προωθηθεί καταγγελία από την Δ’ Δ.Ε. προς τον Υπουργό Παιδείας έλαβε την απαξιωτική προτροπή να καταθέσει ο ίδιος ο κ. Νικοθόδης καταγγελία προς τον Υπουργό Παιδείας και μάλιστα του ζητήθηκε από τον κ. Βαρελά να του υποσχεθεί πως θα προβεί στην πράξη αυτή.
Προφανώς ο κ. Βαρελάς είναι ο Αρμόδιος Αναρμόδιος αν και εκλεκτός του Υπουργού παιδείας. Αν δεν είναι ικανός να λύσει τα φλέγοντα ζητήματα και ιδίως τα προβλήματα που πιέζουν ασφυκτικά στο 3ο Γυμνάσιο της Αργυρούπολης θα είναι προτιμότερο να παραιτηθεί σήμερα πριν τα προβλήματα αυτά διογκωθούν και λάβουν άλλες διαστάσεις με αποτέλεσμα πάρα πολύ λυπηρά συμβάντα.
Από τα παρακάτω έγγραφα που παραθέτουμε αποδεικνύεται χωρίς καμία αμφιβολία η προσπάθεια του Δημάρχου κ. Κωνσταντάτου και του Αντιδημάρχου κ. Νικοθόδη για την επίλυση των προβλημάτων στο εν λόγω Γυμνάσιο και η εμφανής απουσία και αδιαφορία του κ. Βαρελά και του Υπουργού Παιδείας.
Το υπουργείο σαμποτάρει κάθε προσπάθεια του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και αφήνει το θέμα στην καλή θέληση…
Το ερώτημα είναι γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη αδιαφορία από το Υπουργείο και συγκεκριμένα τον κ. Γιαβρόγλου και αν είναι σκόπιμη μέσα σε ένα πλαίσιο απαξίωσης της παιδείας.