17 Νοε 2018

Γελάει ο πλανήτης με τις τουρκικές υστερίες – Η Τουρκία απείλησε ότι θα βγάλει «παράνομη» τη γεώτρηση της ExxonMobil

«Χωρίς λύση στο Κυπριακό τα τεμάχια που η ελληνοκυπριακή πλευρά αδειοδότησε δεν έχουν ισχύ για την Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, προσθέτοντας ότι θα τα κηρύξουν παράνομα...

Δεν εξήγησε πώς ένα άλλο κράτος μπορεί να κηρύξει «παράνομες» τις αδειοδοτήσεις ενός άλλου κράτους, αλλά μήπως είναι και η πρώτη τουρκική μπούρδα που ακούμε;
Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας απείλησε όχι μόνο την Κύπρο αλλά και τις ΗΠΑ. Διότι αμερικανικές εταιρείες αδειοδότησε η Κύπρος.
Η Τουρκία μπορεί και απειλεί τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο επειδή είναι «παγκόσμια δύναμη», μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό, με ηγέτες εκλεκτούς του Αλλάχ και ασκέρι έτοιμο να πάει στον Παράδεισο. Γελοιότητες.
Όπως είπε ο Φατίχ Ντονμέζ, η Τουρκία θα στηρίξει με αποτελεσματικά βήματα τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων. Δηλαδή των εποίκων, διότι οι Τουρκοκύπριοι είναι πλέον ισχνή μειονότητα αφότου τα Κατεχόμενα καταλήφθηκαν από πληθυσμούς της Ανατολίας.
Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια δεξίωσης του «προξενείου» του ψευδοκράτους στην Άγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας είπε ότι από δω και πέρα μια διαδικασία λύσης είναι δυνατή μόνο με την αποδοχή της πολιτικής ισότητας.
«Μέχρι σήμερα η συμπεριφορά του “ελληνοκυπριακού τομέα νοτίου Κύπρου” (σ.σ. έτσι αποκαλούν αυτοί οι ιδεοληπτικοί την Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ) ήταν να αγνοεί τον “τουρκοκυπριακό λαό”.
»Τονίσαμε ότι οι φυσικές πηγές της Κύπρου δεν ανήκουν μόνο στον “ελληνοκυπριακό λαό” αλλά πρέπει να διαμοιραστούν δίκαια.
»Σε αυτό το σημείο η Τουρκία προειδοποίησε αρκετές φορές την “ελληνοκυπριακή διοίκηση νοτίου Κύπρου” και υπερασπίστηκε μέχρι τέλους τα δικαιώματα της “ΤΔΒΚ” (σ.σ. ψευδοκράτος).
»Δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματά μας στην υφαλοκρηπίδα.
»Οι δραστηριότητές μας στην περιοχή θα συνεχιστούν», είπε ο Τούρκος υπουργός.
Ανέφερε ακόμη ότι στις 30 Οκτωβρίου στα ανοιχτά της Αττάλειας ο Πορθητής ξεκίνησε γεώτρηση ενώ το Μπαρμπαρός συνεχίζει ασταμάτητα τις σεισμικές του δραστηριότητες.
Όπως είπε, η Τουρκία σε κάθε τομέα θα συνεχίσει να προστατεύει τα συμφέροντα της «ΤΔΒΚ» και δεν θα επιτρέψει ποτέ παράνομες ενέργειες.
«Χωρίς την εξεύρεση πολιτικής λύσης τα τεμάχια που η ελληνοκυπριακή πλευρά αδειοδότησε δεν έχουν ισχύ για τη χώρα μας.
»Θα κηρύξουμε παράνομες τις δραστηριότητες σε αυτές τις περιοχές.
»Θα προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων και θα τα στηρίξουμε με αποτελεσματικά βήματα», σημείωσε.
«Όπως είπε ο Πρόεδρός μας είμαστε αποφασισμένοι να καταστήσουμε αποτυχημένη κάθε προσπάθεια στην οποία δεν συμμετέχει η Τουρκία και η “ΤΔΒΚ”.
»Η βασική μας προσέγγιση σε σχέση με τις πηγές της περιοχής είναι η αντίληψη του κερδίζουν όλοι (win win). Στόχος μας είναι η διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας με λύση», ανέφερε.