16 Νοε 2018

Ο Γιούνκερ εμφανίστηκε με δυο διαφορετικά παπούτσια σε συνέντευξη Τύπου (vid)

Ένα περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου των Γιούνκερ – Τουσκ και του προέδρου της Νοτίου Αφρικής, Σιρίλ Ραμαφόσε.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν αποχώρησε από ..
τη σκηνή για να επιστρέψει λίγα λεπτά αργότερα. Η επίσημη δικαιολογία των εκπροσώπων του, ήταν πως εξαιτίας μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί ήθελε να βήξει και δεν ήθελε αυτό να συμβεί μπροστά στις κάμερες.
Πολλά ευρωπαϊκά ΜΜΕ πάντως απέδωσαν την προσωρινή του αποχώρηση, σε ένα επεισόδιο που έλαβε χώρα λίγη ώρα νωρίτερα, όταν μετά από μια ερώτηση δημοσιογράφου, ο ίδιος ξεκίνησε να απαντά στην μητρική του γλώσσα τα γαλλικά. Μια εκπρόσωπος του Τύπου, του ζήτησε να συνεχίσει την απάντησή του στα αγγλικά.
Δεδομένου όμως και του Brexit, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ φάνηκε να δυσανασχετεί και να ανταπαντά ότι σιγά – σιγά τα γαλλικά γίνονται η επίσημη γλώσσα της Ένωσης.
Η τρίτη εκδοχή που πιθανότατα είναι και εκείνη που ισχύει, είναι πως η συνεργάτιδά του, η οποία φαίνεται να του μιλά και έπειτα ο πρόεδρος της Κομισιόν να αποχωρεί από τη σκηνή για να εμφανιστεί λίγη ώρα αργότερα, φόρεσε δυο διαφορετικά παπούτσια, ένα μαύρο και ένα καφέ και αναγκάστηκε να φύγει για λίγο ώστε να τα ταιριάξει!
reader.gr