7 Δεκ 2018

Ένα απλό «καλή επιτυχία» από τον Κ. Μητσοτάκη στον Κ. Χριστόπουλο στην Πάτρα

Το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία ακόμη δεν δόθηκε, αν θα δοθεί τελικά, ούτε καν ήλθε η πολυπόθητη, έστω κι έμμεση, στήριξη της. Αλλά ο Κώστας Χριστόπουλος προχωράει ακάθεκτος στην υποψηφιότητα του για τον Δήμο Πατρέων, για τελευταία φορά.

Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος περίμενε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάτι παραπάνω  από ένα ξερό «καλή επιτυχία» που τού είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Πάτρα.
Ωστόσο, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, θα είναι πιθανότατα ο μοναδικός υποψήφιος δήμαρχος που θα προέρχεται από τον κεντροδεξιό χώρο.
Κι έτσι, θέλουν δεν θέλουν, (που δεν θέλουν και πολύ) στην τοπική ΝΟΔΕ με τα ισχύοντα δεδομένα είναι υποχρεωμένοι να τον στηρίξουν για μια ακόμη φορά, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι πιθανότητες επιτυχίας του είναι ελάχιστες, για να μην πούμε ανύπαρκτες.
Είναι κοινό μυστικό ότι το σύστημα που κινείται περί τη ΝΟΔΕ και τον Ανδρέα Μαζαράκη δεν επιθυμούσε τον Κώστα Χριστόπουλο ως τον  υποψήφιο που θα στήριζε η Νέα Δημοκρατία για τον Δήμο Πατρέων.
Η συγκεκριμένη παρέα, με μπροστάρη τον Θανάση Νταβλούρο, ήθελε υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Μπακαλάρο, ο οποίος μετά από αρκετές αμφιταλαντεύσεις αποφάσισε να μην κατεβεί στις δημοτικές εκλογές.
Σκέψεις, ως γνωστόν, υπήρχαν αρχικά και για τον Νίκο Παπαδήμάτο, ο οποίος δεν έδειξε ιδιαίτερη προθυμία να επανέλθει στα κοινά, ίσως και λόγω του γεγονότος ότι έχει αποστασιοποιηθεί απ’ αυτά εδώ και κάτι χρόνια.
Από την πλευρά του, ο Κώστας Χριστόπουλος, όντας αποφασισμένος να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, δεν προχώρησε έως τώρα σε καμία σχετική δημόσια κίνηση, περιμένοντας την Πειραιώς να δείξει πρώτη τις προθέσεις της.
Θα το κάνει τώρα, ερμηνεύοντας ως προτροπή να προχωρήσει την ευχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας; Η κοινή πολιτική λογική λέει «ναι».
Όμως, τού διέφυγε ότι ίσως ακόμη πιο σημαντική από τη στήριξη της ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή της ΝΟΔΕ. Πώς θα πάει σε εκλογές χωρίς να έχει την απαραίτητη ώθηση από την τοπική Οργάνωση;
Κακά τα ψέματα (για τον ίδιο) αλλά ουσιαστικά δεν θα την έχει, ακόμη κι αν εξασφαλίσει επισήμως το «οκ» της Πειραιώς.
Στη ΝΟΔΕ, παρότι δηλώνουν τώρα ότι θα πάνε μαζί του, πιστεύουν (κι εδώ που τα λέμε δικαιολογημένα) ότι ο Κώστας Χριστόπουλος «δεν τραβάει», θεωρώντας ότι είναι αμφίβολο ακόμη και το πέρασμα του στο δεύτερο γύρο!
Αλλά και ο ίδιος, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία να διεκδικήσει τον Δήμο Πατρέων.
Πηγή: Εφ. 7 Μέρες Ενημέρωση