13 Ιαν 2019

Διαλυμένο κράτος! Εφτιαξαν εργοστάσιο που επί 15 χρόνια δεν λειτουργεί

Ούτε κουβέντα από τον... λαλίστατο Γιάννη Χαρωνίτη (ΚΤΥΠ Α.Ε.) για το κτίριο που έχει κατασκευαστεί αλλά δεν λειτουργεί επί 15 έτη
Η διοίκηση της κρατικής εταιρίας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε.) βγάζει δύο ..
με τρεις ανακοινώσεις την ημέρα για κάθε δραστηριότητα του διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Χαρωνίτη. Ομως, όπως και οι προηγούμενες διοικήσεις της ΚΤΥΠ Α.Ε. (που προήλθε από συγχώνευση της αμαρτωλής ΔΕΠΑΝΟΜ, που ασχολούνταν με την κατασκευή των κρατικών νοσοκομείων, με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και της εταιρίας Θέμις Κατασκευαστική, που είχε ως αρμοδιότητα τα κτίρια των δικαστηρίων), κάτι ξεχνάει ο κ. Χαρωνίτης. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΥΠ, με τις 100 ανακοινώσεις τον μήνα, έχει να αντιμετωπίσει πολλούς σκελετούς και όχι μόνο το γεγονός πως μπάζει νερά το κτίριο του Αρείου Πάγου! 
Δεν έχει εξηγήσει τι έχει γίνει με το εργοστάσιο αιμοσφαιρίνης που κατασκευάστηκε προ σχεδόν 15 ετών, αλλά ουδέποτε λειτούργησε! Ποιος ευθύνεται για τη μη λειτουργία του; Γιατί δεν λειτούργησε ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας κατά 80%, οι οποίες σήμερα καλύπτονται από πανάκριβες εισαγωγές; Οι Ιταλοί εργολάβοι πληρώθηκαν ολόκληρο το ποσό για το εργοστάσιο που ουδέποτε λειτούργησε; Γνωρίζουμε πως πρόκειται για παλιά υπόθεση την οποία κληρονόμησε η σημερινή διοίκηση.
Ομως οι ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από συνανθρώπους μας που χρειάζονται αιμοσφαιρίνη είναι συχνό θέμα στα δελτία ειδήσεων. Γι’ αυτό πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε τι συνέβη με το στοιχειωμένο εργοστάσιο. Μεταξύ των ανθρώπων που ασχολήθηκαν με την υπόθεση κυκλοφορεί και ένα ανέκδοτο: Η εισήγηση ενός πρώην συμβούλου υπουργού Υγείας, ο οποίος είχε την ιδέα να παραληφθεί το εργοστάσιο χωρίς να είναι δυνατή η παραγωγή αιμοσφαιρίνης!

Επιπλέον, κάποιος πρέπει να πει στη διοίκηση της ΚΤΥΠ πως, όταν βγάζει ανακοινώσεις για κρατικές συμβάσεις πρέπει να συμπεριλαμβάνει το όνομα της αναδόχου εταιρίας και το ύψος της σύμβασης. Ειδικά, όταν αφορά την υπόθεση της ελληνικής πρεσβείας και της πρεσβευτικής κατοικίας στο Βερολίνο… Για να μην αδικήσουμε τη διοίκηση της ΚΤΥΠ, τελικά μας ενημέρωσαν τηλεφωνικώς για την εταιρία και τη σύμβαση (660.000 ευρώ) που υπεγράφη για το έργο στο Βερολίνο… Η σύμβαση υπεγράφη με την ελληνική GKMC Eng, αν καταλάβαμε καλά από όσα μας μεταφέρθηκαν.
dimokratianews.gr