13 Ιαν 2019

Φωφάρα όταν έδινες το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια ήταν καλά; Τώρα το παίζεις πατριώτισσα ψευταρού;

Η Φώφη Γεννηματά οφείλει να απαντήσει καθαρά. Από τις 24 Ιουνίου 2013 ήταν μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά με αντιπρόεδρο εκείνης της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών τον αρχηγό της, τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο;
Ήταν. Εκείνη η κυβέρνηση ποια θέση είχε για τη λύση του ονοματολογικού με την ΠΓΔΜ;
Αυτή που δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Ως αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σαμαρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε κατηγορηματικά στη Γ.Σ. του ΟΗΕ στις 27/9/2014 ότι επίσημη θέση της κυβέρνησής του ήταν η σύνθετη ονομασία.
Να τονιστεί ότι το δήλωσε στον ΟΗΕ ως ΥΠΕΞ του Αντώνη Σαμαρά, εξέφραζε δηλαδή και τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό της χώρας.
Εξέφραζε και τη Φώφη Γεννηματά ως υπουργό Άμυνας της ίδιας κυβέρνησης.
Συμφωνούσε με τη σύνθετη ονομασία ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός. Ως «πρώην» το παίζει «μακεδονομάχος», ο Αντωνάκης ο Καλαματιανός.
Συμφωνούσε και η Φώφη Γεννηματά. Τώρα το παίζει η κακομοίρα «μακεδονομάχος».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δήλωσε:
«Όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η Ελλάδα στηρίζει πλήρως τη διαδικασία υπό τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, μέσω του προσωπικού απεσταλμένου του, κ. Μάθιου Νίμιτς, και συμμετέχει πάντα σε αυτή εποικοδομητικά και με καλή θέληση.
»Η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και αναμένουμε από την άλλη πλευρά να προβεί σε αντίστοιχα.
»Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία (με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη «Μακεδονία») για κάθε χρήση, erga omnes».
Αφού λοιπόν έλεγαν αυτά τότε, Σαμαράς, Βενιζέλος και Φωφάρα, τώρα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη (ένα 5% με τρία ονόματα) «ανακάλυψε» τη γλώσσα και την εθνότητα.
Τότε δεν ήξερε τίποτα για γλώσσα και εθνότητα. Τώρα τα έμαθε. Της τα είπε φαίνεται ο Μητσοτάκης.
«Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχει σημασία η γλώσσα, δεν έχει σημασία η εθνότητα, όπως για παράδειγμα στο θέμα των Σκοπίων, όπου μ’ αυτή τη συμφωνία αντί να κλείνουν οι πληγές, ανοίγουν και νέες» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά σε εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας.
Και πρόσθεσε: «Εμείς πιστεύουμε βαθιά ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν στηριχτούμε στις ρίζες μας, σε όλα αυτά που μας ενώνουν».
Πρώτον, είναι τόσο ψευταρού που αποκρύπτει ότι η Δεξιά έδωσε τη γλώσσα στους Σκοπιανούς το 1977. Γιατί το αποκρύπτει; Γιατί είναι δεκανίκι της Δεξιάς.
Το δεύτερο, παραπληροφορεί, αφού οι Σκοπιανοί πέρασαν τροπολογία πως η ιθαγένεια δεν δίνει εθνότητα.
Φώφη είσαι ψευταρού και δεκανίκι της Δεξιάς. Είσαι επίσης η ίδια Φώφη που είχες αποδεχθεί να δοθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια.
Ξέρεις Φώφη πόση είναι η ποινή για τη συνειδητή διασπορά ψευδών ειδήσεων; Μέχρι τρία χρόνια Φωφάρα ψευταρού.
Αλλά οι πολιτικοί έχετε συνηθίσει να λέτε ψέμματα χωρίς συνέπειες. Επειδή είστε υπεράνω του νόμου;
tribune.gr

Και το βιντεάκι με τον Βενιζέλο στον ΟΗΕ, για να μη ξεχνιόμαστε με τους ψευταράδες του ΚΙΝΑΛ: