18 Ιαν 2019

Υγειονομική βόμβα ο θερμαινόμενος χώρος του Καμίνη

► Διακίνηση ναρκωτικών δίπλα σε παιδιά, αίματα από σπασμένες φλέβες και συμπλοκές αλλοδαπών σε δομή στη Σοφοκλέους 
► Δεν είδε τίποτα ο Γερουλάνος;
Εκμετάλλευση, εξαθλίωση, στοιβαγμένοι ..
άνθρωποι, ακατάλληλες υποδομές, κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας και αντιμετώπισης ευαίσθητων ομάδων είναι τα χαρακτηριστικά των κοινωνικών δομών του Δήμου Αθηναίων. Και όλα αυτά στον χώρο που παρέλαβε λαμπερό και σε λειτουργία και γνώριζαν οι Αθηναίοι ως το πρώτο Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Ελλάδα (Σοφοκλέους 66)!
Ο Γιώργος Καμίνης, συνεπικουρούμενος από την Ελένη Κατσούλη, τη δημοτική σύμβουλο-πρόεδρο που τοποθέτησε στο ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων), πρώτα φρόντισε να «εξαφανίσει» την αντιπολίτευση από το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος. Στη συνέχεια έκλεισε τις πρωτοποριακές δομές που είχαν δημιουργήσει η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νικήτας Κακλαμάνης (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο κ.ά.), μεταφέροντας υποτίθεται τις υπηρεσίες στο κτίριο του Σόρος (Φρουραρχείο - σταθμός Λαρίσης).
Μπροστά στον κίνδυνο να εκτεθεί από τους θανάτους των αστέγων που δεν ανακοινώνονται και εν όψει των δυσμενών καιρικών συνθηκών, άρχισε να στοιβάζει εξαθλιωμένους ανθρώπους και αστέγους στο κενό κτίριο της οδού Σοφοκλέους. Σημειωτέον ότι τουλάχιστον επί δύο χρόνια πληρώνεται ενοίκιο, ενώ το κτίριο παραμένει κενό και ανεκμετάλλευτο μετά το κλείσιμο του Κοινωνικού Παντοπωλείου που λειτουργούσε εκεί!
Τις καταγγελίες για τους ανθρώπους που στοιβάζονται υπό άθλιες συνθήκες δεν έκαναν, όπως θα όφειλαν, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Αθηναίων, αλλά ο Σύλλογος Εργαζομένων προκειμένου να προστατεύσει τους συναδέλφους του και το κοινωνικό σύνολο. Οπως αναφέρεται, πρόκειται για έναν χώρο «ακατάλληλο και επικίνδυνο για πολλούς λόγους, χωρίς καν τα απαραίτητα μέσα για την ατομική ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων, χωρίς καθαριότητα, χωρίς κανενός είδους προστασία και ασφάλεια».
Τις τριτοκοσμικές εικόνες που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες και μετέτρεψαν σε υγειονομική βόμβα το κτίριο της οδού Σοφοκλέους, και το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει ο Καμίνης, περιγράφουν με μελανά χρώματα οι εργαζόμενοι: «Καθημερινά περιστατικά που δυστυχώς ποτέ δεν είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά γνώριζε η Διοίκηση. Χρήση και διακίνηση ναρκωτικών δίπλα σε οικογένειες με παιδιά, αίματα από σπασμένες φλέβες, συμπλοκές επίλυσης εθνοτικών διαφορών, άνθρωποι με πλαστά έγγραφα που εν τέλει ήταν καταζητούμενοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα χρήζοντα ψυχιατρικής βοήθειας, όλοι μαζί συνωστισμένοι σε έναν χώρο ο οποίος δεν πληροί την παραμικρή προϋπόθεση».
Εν ολίγοις, ο Γ. Καμίνης και η δημοτική Αρχή του «ανοίγει χώρους αποθήκευσης ψυχών για να διαφημίζει τη φημολογούμενη ευαισθησία της, φορτώνοντας και το λειτουργικό κόστος και την ευθύνη σε δυο τρεις υπαλλήλους».
Τι απαντά η πλευρά Καμίνη μέσω της υπεύθυνης του ΚΥΑΔΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; «Δυστυχώς, πολλοί κρατικοί και εξειδικευμένοι φορείς τα τελευταία δύο χρόνια είναι ανύπαρκτοι»! Δηλαδή το Ιδρυμα Αστέγων αποδέχεται την ανυπαρξία του και δείχνει να μη γνωρίζει πού βρίσκεται!
Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι όλα αυτά δεν τα... βλέπουν και εκπρόσωποι των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κ.ά.) που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο, παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις και βλέπουν τα… εκατομμύρια που εγκρίνονται σε κάθε συνεδρίαση για νέους διαγωνισμούς.
----
Δεν είδε τίποτα ο Γερουλάνος;
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κωφεύουν. Οι εισαγγελείς αδιαφορούν επί μία ολόκληρη οκταετία. Κανείς δεν γνωρίζει τι απέγινε με το σκάνδαλο των 1.800.000 ευρώ στο ΚΥΑΔΑ, το οποίο αποκάλυψαν 12 βουλευτές στη Βουλή. Και όμως, τον χώρο για τον οποίο τόσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και τον οποίο αναγκάστηκε να κλείσει ο Καμίνης επισκέφθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2019 και βρήκε… άψογο ο υποψήφιος του ΚΙΝ.ΑΛ. για τον Δήμο Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος.
Ο τελευταίος υποστηρίζεται από τον Καμίνη, που ελπίζει ότι θα «καλύψει» τα… έργα και τις ημέρες του στον Δήμο Αθηναίων. Δεν είδε ο Παύλος Γερουλάνος όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι περί δημόσιου εξευτελισμού των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα και οι οποίοι αναγκάστηκαν να κάνουν τις ανάγκες τους δίπλα σε μικρά παιδιά και μητέρες;
dimokratianews.gr