17 Ιαν 2019

Τα δέκα κορυφαία hoaxes του 2018

Σας παρουσιάζουμε τα δέκα κορυφαία hoaxes του 2018, όπως τα ψήφισαν 1212 αναγνώστες. 
Διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το καθένα κάνοντας κλικ στον τίτλο..
για να μεταφερθείτε στο αντίστοιχο άρθρο.
Η χρονιά που πέρασε, ήταν η χρονιά του Κυριάκου Βελόπουλου, και του Star channel
Ο κ. Βελόπουλος κατάφερε και κέρδισε την πρώτη θέση με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο (144 ψήφοι), λέγοντας 4 hoaxes σε μόλις 2 λεπτά, και εντυπωσιάζοντας ακόμη και εμάς με την επίδοση του. Πιστεύουμε ότι αυτό το ρεκόρ θα σπάσει πολύ δύσκολα. Ακόμη κέρδισε και την 10η θέση με τον ψευδή ισχυρισμό ότι «στα καμμένα της Ευβοίας φύτρωσαν ανεμογεννήτριες».
Στη δεύτερη θέση έχουμε το δελτίο ειδήσεων του Star channel που κατέκτησε ένα διαφορετικό ρεκόρ. Κατάφερε να κερδίσει τρεις συμμετοχές στην πρώτη δεκάδα (2η, 4η και 9η θέση) ενώ για μόλις 4 ψήφους έχασε την 4η συμμετοχή στην πρώτη δεκάδα.
Διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το καθένα κάνοντας κλικ στον τίτλο για να μεταφερθείτε στο αντίστοιχο άρθρο.

10η θέση με 107 ψήφους
Ο κ. Βελόπουλος ισχυρίστηκε ότι ότι «στα καμμένα της Ευβοίας φύτρωσαν ανεμογεννήτριες». Αλλά αν συγκρίνουμε τους χάρτες είναι ξεκάθαρο πως οι ανεμογεννήτριες δεν είναι τοποθετημένες σε σημεία που έχουν καεί από τη πυρκαγιά.

9η θέση με 120 ψήφους.
Στο δελτίο ειδήσεων του STAR κάλυψαν το μπάνερ που υπήρχε στα πλάνα της αλβανικής τηλεόρασης (που ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη στην πόλη Σκόδρα), με το δικό τους και μετά αναρωτιούνται τι, πως και γιατί.

8η θέση με 126 ψήφους.
Το Γρ. Τύπου της Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι: «Καμία Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν πραγματοποίησε επιχείρηση σε οικία στο Παλαιό Ψυχικό, όπως επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Η φωτογραφία που την παρουσίασαν σαν «αποκλειστικό ντοκουμέντο», ήταν μια παλιά φωτογραφία από την Ισπανία.

7η θέση με 143 ψήφους.
Ο αλλοδαπός άνδρας που συνελήφθη ήταν τελικά Έλληνας, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

6η θέση με 193 ψήφους
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “δεν υφίσταται Ιερός Ναός επ’ ονόματι “Αγίας Τριάδος και Παναγίας Ελευθερώτριας”. Τελικά το κτήριο που γκρεμίστηκε ήταν μια παλιά στρατιωτική αποθήκη.

5η θέση με 229 ψήφους
Κλεμμένες φωτογραφίες που απεικονίζουν άρρωστα παιδάκια ή μεγαλύτερους ανθρώπους και συνοδεύονται με τον ισχυρισμό ότι το facebook ή κάποια άλλη εταιρία θα δωρίσει ένα ποσό για την θεραπεία τους, χρησιμοποιούνται συχνά για like farming στο facebook. Καμιά εταιρία δεν δωρίζει χρήματα με αυτόν τον τρόπο.

4η θέση με 233 ψήφους
Το βίντεο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, δεν έχει καμιά σχέση με κλοπή ή εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων. Προέρχεται από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας και αφορά θύματα πολέμου από το χωριό Algosabih στα οποία παρέχεται ιατρική βοήθεια. Με δυο λόγια, είναι ακόμη ένα fake news.

3η θέση με 263 ψήφους
Το δημοσίευμα προέρχεται από τη συνωμοσιολογική σελίδα yournewswire.com και πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016. Έκτοτε, αναδημοσιεύεται τακτικά σε Ελλάδα και εξωτερικό.

2η θέση με 350 ψήφους
Η γυναίκα αυτή δεν ονομάζεται Κατερίνα Παπαϊσιδώρου, δεν έχει σύζυγο μάχιμο ιπτάμενο της Πολεμικής Αεροπορίας γιατί απλά δεν έχει σύζυγο, είναι ανύπαντρη. Φυσικά δεν υπάρχει ούτε και τρίχρονο παιδάκι να την ρωτάει «που είναι ο μπαμπάς».

1η θέση με 494 ψήφους
Ο Κυριάκος Βελόπουλος εμφανίστηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Αταίριαστοι». Μέσα σε 2 λεπτά προέβη στις παρακάτω… μεγάλες «αποκαλύψεις».
  • Ο Πούτιν και η Μέρκελ ήταν επιχειρηματίες.
  • Η Σημαία του Ίλιντεν αναγράφει «Πιστόλι και μαχαίρι στους Έλληνες»
  • Το σύνθημα της επαναστάσεως του 1821 ήταν «Ορθοδοξία ή Θάνατος»
  • Αφαίρεσαν το «Μακεδονία» από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
  • https://www.ellinikahoaxes.gr/2019/01/11/top-10-2018/