21 Φεβ 2019

Καταργήθηκε ή όχι το αυτόφωρο...

...για τα αδικήματα του Τύπου;...

Τελικά τσάμπα πανηγύριζε το Διαδίκτυο τις προάλλες για την κατάργηση του Αυτόφωρου στα αδικήματα του Τύπου: άλλαξε ή όχι η διάταξη; Διότι δημοσίευμα της...


εφημερίδας “Φιλελεύθερος” κάνει λόγο για “μια τρύπα στο νερό” και ακόμη δεν έχει διαψευστεί!

Συγκεκριμένα η εφημερίδα σε ρεπορτάζ της αναφέρει οτι “Η διαδικασία, ούτε λίγο ούτε πολύ, παραμένει ως εχει, αφου, εαν ο εισαγγελέας το κρίνει, τοτε ο κατηγορούμενος μπορει να παραμείνει κρατούμενος” και συμπληρώνει οτι “Αυτο, μάλιστα, στηλίτευσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής ο οποιος ξεκαθάρισε οτι η δική του θέση ειναι υπέρ του αυτοφώρου και κάλεσε τον Μιχάλη Καλογήρου να αποσύρει τη διάταξη”.

Επιπλέον στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται οτι ο Μάκης Βορίδης “Επανέλαβε οτι η κυβερνηση ουσιαστικά επιτρέπει τη σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου… Αφου με τον τροπο που διατυπώνεται η διάταξη… δεν αποφεύγεται η σύλληψη, αλλα εν συνεχεία δεν ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία” συμπληρώνοντας οτι “Το αντίθετο θα επρεπε να επιδιώκει κανείς. Να αποφύγει δηλαδη τη σύλληψη, αλλα να ειναι ταχεία η διαδικασία εκκαθαρίσεως των συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων”.