21 Φεβ 2019

Η Μαρία Παπασπύρου και μια περίεργη πληροφορία

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ανακριτής Διαφθοράς απέστειλε έγγραφο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με το οποίο ζητάει να διωχθεί ποινικά...

...για το αδίκημα της απείθειας «κορυφαίο στέλεχος ανεξάρτητης Αρχής, που έχει διοριστεί από τον πρωθυπουργό, ενώ έχει στενούς... δεσμούς με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο».

Ο συγκεκριμένος ανακριτής Διαφθοράς «κληρονόμησε» από τον προκάτοχό του σημαντικές δικογραφίες με εμπλεκόμενους κρατικούς αξιωματούχους. Για να προχωρήσει όμως τις έρευνές του είχε ζητήσει πόρισμα από αυτή την Ανεξάρτητη Αρχή, το οποίο όχι μόνο δεν λάμβανε, μέσα από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, αλλά τελικά ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής δεν του επέστρεφε ούτε καν τα συνημμένα έγγραφα της δικογραφίας του.

Είναι προφανές πως το πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται οι διακινούμενες πληροφορίες είναι η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου (φωτό). Οπως αναφέραμε, η «δημοκρατία» δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τη συγκεκριμένη είδηση και θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν ισχύει. Εχουμε, όμως, πληροφορίες για καθυστερήσεις και ολιγωρίες της κ. Παπασπύρου, και θα επανέλθουμε στο θέμα. Δυστυχώς, προς το παρόν δεν έχουμε καταφέρει να επικοινωνήσουμε εκ νέου μαζί της.

Αν και μας είχε υποσχεθεί πως θα μιλούσαμε την περασμένη Παρασκευή για την πορεία του πορίσματος της υπόθεσης Novartis, δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να τη βρούμε στο τηλέφωνο. Σε κάθε περίπτωση, θα επανέλθουμε με ρεπορτάζ για όλες τις υποθέσεις.

Μ.Π.