10 Φεβ 2019

Σκάνδαλο Novartis: «Καυτός» Φλεβάρης

Νovartis: Νέα στοιχεία δένουν τα πολιτικά πρόσωπα – Ο κρίσιμος σύνδεσμος Μανιαδάκης – Δύο γυναίκες οι μάρτυρες-κλειδιά.

Toυ Ισίδωρου Μπέη..


Νέες καταθέσεις μαρτύρων, οι οποίοι περιγράφουν συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο κρατικοί αξιωματούχοι είχαν ευθεία επαφή με στελέχη της Novartis, έχουν συμπληρώσει ...το τελευταίο διάστημα την πολύκροτη δικογραφία της Novartis, η οποία -όπως όλα δείχνουν- κλείνει εντός του Φεβρουαρίου.



Τα νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι παρελάμβαναν φακέλους και βαλίτσες με ευρώ σε απρόσιτα σημεία της Αθήνας αλλά και σε γραφεία, όπου κλείνονταν μυστικά ραντεβού. Μάλιστα, έχουν προστεθεί και οι καταθέσεις δύο γυναικών οι οποίες εμφανίζονται να γνωρίζουν πώς ο πολυεθνικός κολοσσός είχε αναπτύξει ιδιαίτερα «στενές» σχέσεις με πρώην υπουργούς που ευνοούσαν τη λήψη αποφάσεων υπέρ της Novartis.



Ο ήδη κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία Νίκος Μανιαδάκης, καθημερινός επισκέπτης στην εταιρεία και ιδιαίτερα στο γραφείο του Κωνσταντίνου Φρουζή, εμφανίζεται να αποτελεί τον κρίσιμο σύνδεσμο μεταξύ υπουργών και της ελληνικής Novartis και να υπαγορεύει τη νομοθέτηση υπέρ της εταιρείας με σκοπό είτε το κέρδος είτε την περίφημη εξόφληση των «χρωστούμενων» εν μέσω κρίσης και μνημονίων.

Άλλο χαρακτηριστικό εύρημα είναι ένα e-mail από εταιρεία, που παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αξιοποίηση του θεσμού του ΕΣΠΑ και των περίφημων κονδυλίων του. Μετά την αποστολή του επίμαχου e-mail ακολουθεί, σημειώνεται, διοργάνωση πάνελ με την παρουσία όλων των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υγείας, υπευθύνων για το φάρμακο αλλά και της γενικής γραμματέως υπουργείου που είχε τη σχετική αρμοδιότητα.

Τα συνέδρια, τα ταξίδια και οι εκδηλώσεις με σκοπό την προώθηση της επιχειρηματικότητας με το… αζημίωτο πλαισιώνονταν πάντα από στελέχη της Novartis και του υπουργείου Υγείας – τα ίδια πάντα που ήταν και οι συχνοί συνδαιτυμόνες του κ. Φρουζή.

Περισσότερα στη Νέα Σελίδα που κυκλοφορεί 10/2/2019