Ζημία του Δημοσίου άνω του 1,5 εκ. ευρώ προκάλεσαν οι 74 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2011-2014. Σύμφωνα με το πόρισμα του επίκουρου εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση ο οποίος διενήργησε την
προκαταρκτική έρευνα καταλήγοντας στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά 5 προσώπων οι προσλήψεις ήταν παράνομες καθώς:- Οι υπεύθυνοι επιχείρησαν να προσδώσουν νομιμοφάνεια στη πρόσληψη και μισθοδοσία των συγκεκριμένων υπαλλήλων, με την επίκληση ανύπαρκτων εισηγήσεων που μάλιστα έφεραν αριθμούς πρωτοκόλλου που ήταν χρεωμένοι σε άλλα τμήματα καθώς και με την επίκληση δήθεν πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην πραγματικότητα όμως αυτές είχαν άλλο περιεχόμενο ή δεν είχαν γίνει καν!
- Οι αποδοχές-αμοιβές τους καταβλήθηκαν από χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου σε βάρος των λογαριασμών του ΚΕΕΛΠΝΟ και εν μέρει του δανείου των 200 εκ. ευρώ το 2009, που ελήφθη με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας της γρίπης του Η1Ν1,κατά παράβαση των όρων της παρασχεθείσας εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου, με την αριθμ. 2/70690/0025/29-0-2009 (ΦΕΚ Β΄2100/29-9-2009) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και την εξυπηρέτηση του οποίου ανέλαβε τελικώς το Ελληνικό Δημόσιο ως πρωτοφειλέτης.
- Οι προσλήψεις έγιναν κατά παράβαση του σχετικού νόμου που προβλέπει ότι η πρόσληψη του προσωπικού όλων των κατηγοριών (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, Τεχνικής Εκπαίδευσης, Τεχνικής Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) του ΚΕΕΛΠΝΟ, διενεργείται μέσω διαδικασιών του ΑΣΕΠ, ενώ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής ΠΥΣ/2006 , όπως κάθε φορά ισχύει, και των αντίστοιχων άρθρων του Νόμου 4057/2012.
Όπως επισημαίνεται στο εισαγγελικό πόρισμα, το οποίο «πάτησε» σε εκείνο των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, οι εν λόγω προσλήψεις «δεν είχαν απολύτως κανένα νομικό έρεισμα» και , εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ικανοποίησης αιτημάτων».