13 Μαρ 2019

Ανοίγουν οι λογαριασμοί για την κομπίνα Λαυρεντιάδη με το αέριο της ΔΕΠΑ

Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των προσώπων που εμπλέκονται στη δικογραφία με τα  χρέη της εταιρείας  «ELFE», συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη  προς τη ΔΕΠΑ ..
ενώ παράλληλα ελέγχονται εξονυχιστικά και τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αυτή έχει μπει στο στόχαστρο και της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος  που  έχει ζητήσει εδώ και καιρό την άρση του τραπεζικού απορρήτου  όχι μόνο των φυσικών και νομικών προσώπων αλλά και των στενών συγγενών όσων ελέγχονται για την υπόθεση της εταιρείας λιπασμάτων.
Η Αρχή είναι σε αναμονή των απαντήσεων στα  σχετικά αιτήματα που έχει αποστείλει, στο πλαίσιο των ερευνών οι οποίες  είναι σε εξέλιξη για την εταιρεία «ELFE». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παράλληλα έχουν σταλεί ερωτήματα και στο εξωτερικό, προς τις  αντίστοιχες Αρχές  ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να ελεγχθούν οι λογαριασμοί που ενδεχομένως διαθέτουν, εκτός Ελλάδας.
Για  όλα τα ευρήματά της η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου χρήματος ενημερώνει συνεχώς τις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές καθώς είναι ανοικτές έρευνες ενώπιον της δικαιοσύνης που αφορούν στην υπόθεση.
Πρόσφατα διετάχθη εισαγγελική έρευνα για τον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη ο οποίος χαρακτηρίζεται σε δημοσιεύματα ως «ο άνθρωπος της κυβέρνησης», με την επίμαχη εταιρεία, η οποία φέρεται πως έχει ζημιώσει τη ΔΕΠΑ περισσότερα από 120 εκατομμύρια ευρώ.
Την ίδια ώρα, στα χέρια των ανακριτών βρίσκονται δύο δικογραφίες οι οποίες αφορούν στα επίμαχα χρέη της εταιρείας. Η πρώτη αφορά τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Θ. Κιτσάκο, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος καθώς φέρεται να μην διεκδίκησε, κατά τη θητεία του, τα χρέη της «Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα» του Ομίλου Λαυρεντιάδη προς την εταιρία φυσικού αερίου. Η δεύτερη δικογραφία σχετίζεται με τα  χρέη της «ELFE» προς τη ΔΕΠΑ, για την οποία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ακόμη 11 ατόμων για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου.
zougla.gr