17 Απρ 2019

Ο θρίαμβος του Θύμιου Λυμπερόπουλου κόντρα στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι εκλογες στον ΣΑΤΑ έδειξαν την φούσκα 

των δημοσκοπήσεων.

Ψήφισαν 3760 και ο Θύμιος Λυμπερόπουλος έλαβε 2325 ψήφους. Δηλαδή αύξησε την δύναμη του, παρότιο Μητσοτάκης κατέβασε δικό του συνδυασμό με “ηγέτη” τον Αυγενάκη.

Από 51% ανέβασε το ποσοστό του κατα 10 ποσοστιαίες μονάδες, δηλαδή 61%!

Από τα 21 μέλη του ΣΑΤΑ είχε τα 11 και τώρα έχει 14. Ενώ η παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη πήρε μόλις δύο! Η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ επίσης δύο ενώ το ΚΚΕ εξέλεξε τρία μέλη. Πλήρης συντριβή όλων απέναντι στον Θύμιο Λυμπερόπουλο.


Οι εκλογές διεξήχθησαν από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και την Τρίτη (16/4) στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου με μεγάλη συμμετοχή των επαγγελματιών του κλάδου.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι το εκλογικό περίπτερο της ΔΑΚΜΕ-ΤΑΞΙ, δηλ. της Συνδικαλιστικής παράταξης που δημιουργήθηκε από στελέχη της ΝΔ στο παρελθόν, με πρώτο τον κ. Λυμπερόπουλο, επισκέφτηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη άλλων κομμάτων, Δήμαρχοι και υποψήφιοι Δήμαρχοι που στηρίζονται από την ΝΔ όπως ο Ανδρέας Παχατουρίδης, παλαιά κομματικά στελέχη της ΝΔ, αλλά κανένας, εν ενεργεία, βουλευτής του κόμματος.
Αντιθέτως, στο συγκεκριμένο περίπτερο έδωσε το «παρών» και κάθισε για αρκετές ώρες συνομιλώντας με τους επαγγελματίες που προσήρχοντο για να ψηφίσουν, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης.