17 Απρ 2019

BOMBA MEΓΑΤΟΝΩΝ!!!!!!!!!!!ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΑΠΟΚΑΛYΨΗ: Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ., ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 21 ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ


Ο George Adalis B νιώθει αποφασισμένος με το χρήστη Γιωργος Αδαλης δευτερο.

-
Δύο χρόνια τώρα, κατά καιρούς διαβάζω και βλέπω βίντεο του καθηγητή της Παντείου, κ.Δημήτρη Καιρίδη με τα οποία διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως. Ειδικά για όσα έχει πει για..
τους Πόντιους, τον Μέγα Αλέξανδρο, την Μακεδονία καθώς και για την "Οθωμανική προέλευση των Ελλήνων". Κι αν όλα αυτά τα έλεγε κάποιο στέλεχος του Σύριζα θα μπορούσα αντιληφθώ γιατί το κάνει. Οπως επίσης αν τα έλεγε ένας ιδιώτης που δεν είχε σχέση με την εκπροσώπηση πολιτών σε Κοινοβούλια. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι τι δουλειά έχει ένας καθηγητής με τέτοιες ιδέες σε ένα «συντηρητικό-πατριωτικό(!)» κόμμα όπως η ΝΔ που στο καταστατικό της αναφέρει εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Ως Έλληνας πολίτης λοιπόν έμαθα από νεαρή ηλικία να ψάχνω όλους τους πολιτικούς που πρωτοεμφανίζονται στην πολιτική σκηνή και να αποκτώ άποψη πριν αποφασίσω τι θα ψηφίσω. Και αυτό το κάνω από τις αρχές του '90 και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια που η χώρα μαστίζεται από την τεχνητή οικονομική κρίση που μας επέβαλλαν δύο Γερμανοί Τραπεζίτες με έδρα το Λονδίνο.
Για τον κύριο Καιρίδη έχουν γραφτεί πολλά που αφορούν στο βιογραφικό του. Είτε γιατί τα αναφέρει ο ίδιος, είτε γιατί ΔΕΝ τα αναφέρει αλλά βρίσκονται δημόσια αναρτημένα σε άλλα αρχεία.
Το ότι θέλει να προσφέρει στην πολιτική ως Ευρωβουλευτής είναι δικαίωμά του. Σήμερα λοιπόν θα σας αποκαλύψω κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν μιας και ο καθηγητής δεν το αναφέρει πουθενά στο βιογραφικό του.
Ο Δημήτρης Καιρίδης έχει έναν αδερφό το Νίκο που είναι μηχανικός και έχει Κατασκευαστική Εταιρία. Η σύζυγος του Νίκου Καιρίδη είναι η κυρία Λουκία Σαράντη θυγατέρα Αθανασίου Σαράντη.
Η Λουκία Α. Σαράντη είναι (σήμερα) πρόεδρος μιας μεγάλης εταιρίας της AKRITAS ΑΕ (που ίδρυσε ο πατέρας της) η οποία ασχολείται δεκαετίες με το εμπόριο Ξυλείας σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Αντιπρόεδρος της εταιρίας είναι ο Γιώργος Σαράντης που είναι αδελφός της Λουκίας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΕΛΟΣ (ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ) ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ AKRITAS ΑΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ.
http://www.akritas.gr/32A9E417.el.aspx
Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, όλα αυτά είναι αναρτημένα δημόσια στο επίσημο site της AKRITAS και σύμφωνα με την εταιρία, το 78.9% ανήκει στους βασικούς μετόχους και το 21.10% βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά σε άλλους μετόχους.
Η διοίκηση της επιχείρησης που είναι εισηγμένη στο Χ.Α.Α. ασκείται (σήμερα) από την σύζυγο του Νίκου Καιρίδη (αδερφού του Δημήτρη), τον αδελφό της αλλά και τον ίδιο τον Δημήτρη Καιρίδη.
Το γεγονός αυτό δεν αναφέρεται σε κανένα από τα δημόσια αναρτημένα βιογραφικά του Καθηγητή της Παντείου.
Η εταιρία AKRITAS AE είχε απασχολήσει την Ελληνική Κοινή Γνώμη, με το συγκλονιστικότερο ίσως τροχαίο δυστύχημα . Πρόκειται για το πολύνεκρο τροχαίο στα Τέμπη, που συνέβη πριν ΑΚΡΙΒΩΣ 16 ΧΡΟΝΙΑ, και συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου του 2003. Στο τροχαίο αυτό είχαν χάσει την ζωή τους 21 (εικοσιένα) νεαροί μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας οι οποίοι πήγαιναν εκδρομή. Ένα φορτηγό που μετέφερε ξύλα για λογαριασμό της AKRITAS, έπεσε πάνω στο λεωφορείο με τους μαθητές καθώς και τα ξύλα που μετέφερε με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 21 νεαρά παιδιά γεγονός που συντάραξε το Πανελλήνιο.
Στην πολυετή δίκη που ακολούθησε, τελικά το 2009, η σύζυγος του αδερφού Καιρίδη (Λουκία) και ο πατέρας της καταδικάστηκαν έκαστος σε 4 χρόνια, 11 μήνες και 15 μέρες φυλάκιση. Η Λουκία Σαράντη τότε ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας και ο πατέρας της πρόεδρος. Το δικαστήριο όμως , δέχτηκε για τους δύο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου αλλά και το γεγονός ότι στη συνέχεια επιδίωξαν να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους μιας και η εταιρία πλήρωσε συνολικά για αποζημιώσεις το ποσό των 8.500.000 ευρώ στις χαροκαμένες οικογένειες. Και μάλιστα η εταιρία πλήρωσε πριν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις των 21 νεαρών ψυχών που το νήμα της ζωής τους κόπηκε με τον πλέον δραματικό τρόπο.
Οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν λοιπόν εξαγοράσιμες γεγονός που είχε προκαλέσει σφοδρή αντίδραση στον Τύπο και στην Κοινή γνώμη το 2009. Ο οδηγός της νταλίκας που μετέφερε τα ξύλα της AKRITAS και έπεσε στο λεωφορείο, ο κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, αθωώθηκε τελικά από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.
Και ναι μεν τότε ο καθηγητής Καιρίδης δεν φαίνεται να είχε κάποια «θεσμική» σχέση με την AKRITAS την οποία απέκτησε αργότερα, μετά την καταδίκη του πεθερού του αδερφού του (Αθανάσιος) και της συζύγου του αδερφού του (Λουκίας).
Σήμερα ο Δημήτρης Καιρίδης αν και πολυάσχολος καθηγητής Πανεπιστημίου, εξακολουθεί να είναι στο Δ.Σ. της AKRITAS παρά του ότι η ΝΔ αποφάσισε να τον χρίσει υποψήφιο Ευρωβουλευτή.
Προσωπικά δεν πρόκειται να κάνω απολύτως καμία κρίση για την απόφαση της ΝΔ. Ούτε καν για την απόφαση του κ.Καιρίδη να πολιτευτεί. Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας έχει δικαίωμα να πολιτεύεται όπου επιθυμεί με όποιον επιθυμεί.
Αλλά στην Δημοκρατία, εμείς οι πολίτες, έχουμε δικαίωμα ΚΑΙ υποχρέωση να γνωρίζουμε τα πάντα για τον επαγγελματικό βίο του κάθε υποψηφίου. Κι όταν λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα. Για να μπορούμε ελεύθερα να ασκούμε το εκλογικό μας δικαίωμα…