26 Απρ 2019

Oλες οι επώνυμες Ελληνίδες που έγιναν μοναχές.

82EC69D0-1EF9-4363-A4EE-46242C5F4B43Επέλεξαν να εγκαταλείψουν τα λαμπερά φώτα της δημοσιότητας και να ασπαστούν τον μοναχισμό.
Δεν είναι λίγες οι επώνυμες Ελληνίδες που οδηγήθηκαν σε μοναστήρι έπειτα
από δύσκολες στιγμές που βίωσαν. Άλλες μετά από ερωτική απογοήτευση και άλλες έπειτα από επαγγελματικές αποτυχίες.
Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν φέρει πάντα τα αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούν καθώς όταν τα φώτα σβήσουν, το χειροκρότημα παύει να ηχεί και οι καλλιτέχνες αναγκάζονται να βιώσουν και στιγμές μοναξιάς.
Είναι εκείνες οι στιγμές που ισορροπούν πάνω σε μια λεπτή κλωστή και είτε θα βρει κανείς το θάρρος να συνεχίσει, είτε θα εγκαταλείψει το χώρο και να αποσυρθεί.
Κατά καιρούς δημοσιεύονται ιστορίες επώνυμων ηθοποιών που γύρισαν την πλάτη στα εγκόσμια και επέλεξαν ένα άλλο τρόπο ζωής μακριά από όλους και όλα.
Δείτε στις παρακάτω φωτό ποιες είναι οι επώνυμες Ελληνίδες που ασπάστηκαν τον μοναχισμό.
Ναταλία Λιονάκη
Η Ναταλία Λιονάκη συμμετείχε σε πολλές και επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές. Σε ηλικία 31 ετών, πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από τα κοσμικά και να γίνει μοναχή. Πριν αποφασίσει να ακολουθήσει το λειτούργημα που τελικά επέλεξε, ήταν σε σχέση με τον Μάριο Ιορδάνου και είχε χωρίσει μετά από 5 χρόνια συνύπαρξης.Αλεξανδριανή Σικελιανού
Η Αλεξανδριανή Σικελιανού έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την επιτυχημένη σειρά Πρόβα νυφικού. Σήμερα είναι όμως μοναχή στα Ιεροσόλυμα.
Άννια Φυσσούν
Άφησε την υποκριτική, απαρνήθηκε τα εγκόσμια επιλέγοντας να κλειστεί σε μοναστήρι. Η νέα της ζωή ξεκίνησε σε κάποιο μοναστήρι της Βοιωτίας. Η Άννια, ζει πλέον ως μοναχή με το όνομα Πορφυρία.
Μαίρη Αλεξοπούλου
Ο ξαφνικός θάνατος της κόρης της, της στοίχισε. Τότε, ήρθε κοντά στον Θεό. Το 1986, αποφάσισε να γίνει μοναχή και το 1992 δημιούργησε την Παναγία Θεονύμφη, στο σπίτι της στο Κορωπί. Η μοναχή Θεονύμφη έχει αποτραβηχτεί από το δημόσιο βίο. Εργάζεται όλη μέρα στο μοναστήρι και προσεύχεται.