22 Μαΐ 2019

Αυστριακή εφημερίδα προσφέρει Σαββατοκύριακο στη βίλα του σκανδάλου

Η αυστριακή ταμπλόιντ Österreich άρχισε σήμερα μια λοταρία με την οποία προσφέρει στους αναγνώστες της ένα Σαββατοκύριακο στην...

διάσημη πλέον βίλα στην Ίμπιζα στην οποία τραβήχτηκε το επίμαχο βίντεο που ανάγκασε σε παραίτηση τον αρχηγό της άκρας δεξιάς στην Αυστρία.

Η βίλα αυτή στην Ίμπιζα, η τιμή διαμονής στην οποία κυμαίνεται μεταξύ 800 και 1.100 ευρώ τη βραδιά στο Airbnb, διαθέτει τέσσερα διπλά υπνοδωμάτια με μπάνια και μια πισίνα, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Ωστόσο η ατραξιόν της για τους τυχερούς του διαγωνισμού αυτού θα είναι αναμφισβήτητα ο μεγάλος καφέ καναπές πάνω στον οποίο ο αρχηγός του Κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ) Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε βιντεοσκοπήθηκε να προτείνει σε υποτιθέμενη ανιψιά Ρώσου ολιγάρχη σημαντικές δημόσιες συμβάσεις με αντάλλαγμα παράνομες χρηματοδοτήσεις.

Το βίντεο αυτό τραβήχτηκε --δεν έχει αποκαλυφθεί από ποιους-- μια βραδιά του Ιουλίου του 2017 που είχε διοργανωθεί σε αυτήν τη βίλα, η οποία είχε νοικιαστεί ειδικά για να παγιδευτεί ο ηγέτης τότε του FPÖ και μετέπειτα αντικαγκελάριος της Αυστρίας.

Η μετάδοσή του από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη Παρασκευή, μερικές ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ανάγκασε σε παραίτηση τον Στράχε από τα καθήκοντά του και διέλυσε τον συνασπισμό που είχε σχηματίσει με τους συντηρητικούς του καγκελαρίου Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο Στράχε κατήγγειλε μια "ύπουλη" ενέργεια εναντίον του και ανακοίνωσε ότι θέλει να καταθέσει μήνυση. Ο παραιτηθείς αντικαγκελάριος ζήτησε εξάλλου συγγνώμη για τις δηλώσεις του, υπογραμμίζοντας ότι έγιναν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τη Δευτέρα θα εξεταστεί πρόταση μομφής που κατατέθηκε από ένα οικολογικό κόμμα της αντιπολίτευσης κατά του Κουρτς. Ο καγκελάριος αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα τις προσωπικότητες που θα αντικαταστήσουν τους υπουργούς του FPÖ που παραιτήθηκαν ως τις πρόωρες εκλογές που πυροδότησε αυτή η κρίση.