16 Μαΐ 2019

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Η... ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επίσκεψη στον γιατρό. Θα πας, δεν θα αδιαφορήσεις όταν το επιβάλλει η κατάσταση της υγείας σου. Κάποια πράγματα που έχουν κρίσιμη σχέση με την ίδια σου τη ζωή, την ίδια την ύπαρξη σου, τα αντιμετωπίζεις σοβαρά.
Υπεύθυνα. Μετά από 20 λεπτά κουβέντας στην περίπτωσή σου ο δόκτωρ έβγαλε το συμπέρασμα. Χειρουργείο!
Αυτή είναι η απόφαση του επιστήμονα. Δεν αποφεύγεις το νυστέρι. Η μόνη σου σωτηρία.

Τα είπες όλα, το ιστορικό της ασθένειας, πότε εμφανίστηκε, τα συμπτώματα, τι θεραπεία έκανες μέχρι σήμερα κι αφού το πράμα έφθασε στην κόψη του του ξυραφιού, επισκέφθηκες τον καθηγητή. Κι αυτός προτείνει κατ’ ευθείαν στο χειρουργείο.
Προτείνει! Πήρες πρέφα; Προτείνει ο μάστορας, δεν θα σε πάρει με το ζόρι να σε σφάξει. Προτείνει. Η τελική απόφαση είναι δική σου. Εσύ αποφασίζεις. Άσχετο ότι δεν είσαι γιατρός. Εσύ έχεις την ευθύνη, όχι ο χειρούργος.
Το ίδιο με τον αρχιτέκτονα. Θα σου παρουσιάσει 2-3 επιλογές, όμως εσύ θα αποφασίσεις. Ο δικηγόρος λέει πώς έτσι θα παίξουμε στο δικαστήριο. Εσύ, όμως, θα εγκρίνεις πρώτα, θα συμφωνήσεις με την άλφα ή βήτα τακτική του. Δεν θα κάνει ό,τι γουστάρει ο όποιος ειδικός.
«Κάναμε λάθος στην περίπτωση της Ελλάδος» είπε ο σεξομανής, άσχετο αυτό, Ντομινίκ Στρος Καν, τρία χρόνια μετά τη συμφωνία με το πρώτο μνημόνιο, αναφερόμενος στο παλούκι πάνω στο οποίο καθόταν η χώρα μας. Το πρώην κουμάντο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μίλησε για την πλευρά του. Το σωστό θα ήταν να πει «Έκανε λάθος ο Γιώργος Παπανδρέου που μ' άκουσε».
Έτσι είναι. Προσωπική υπόθεση του σοσιαλιστή Στρος Καν είναι η αυτοκριτική του. Και το πόσο μαλάκας πιάστηκε όταν πήδηξε την νέγρα καμαριέρα στο ξενοδοχείο και ντροπιάστηκε στο γλόμπο, αλλά και τερματίστηκε η πολιτική του σταδιοδρομία, με τη σύλληψη του, σα σήμερα 14 Μαίου, το 2011. Τι να το κάνεις, όταν μετά η καμαριέρα απέσυρε τις κατηγορίες, κωλομπάρεψε την κατάθεση της και καθάρισε ο Δομήνικος.
Κανένα άλλον πολιτικό δεν τον έριξαν στα κάρβουνα της... δικαιοσύνης, που δεν έσβησαν στη ψησταριά πριν τον ξεροψήνουν σαν προβατίνα τούτον τον υψηλόβαθμο της ευρωπαϊκής κομαντατούρ. Την σούπερ στελεχάρα των Βρυξελλών τον έκαναν κεμπάπ πολίτικο. Άναψαν τη θράκα με την ψιλοκαβουρδισμένη καμαριέρα και μετά τον έκαναν τσακωτό σε παρτούζες με πουτανάκια πολυτελείας.
 Επί του θέματος. Ο πρωθυπουργός Τζωρτζ Παπανδρέου κτύπησε την πόρτα του Στρος Καν (φώτο): «Δομήνικε, δεν υπάρχουν λεφτά, τι κάνουμε;». Αυτό κάνουμε, είπε ο Δομίνικος. Έτσι θα το κάνουμε, Τζώρτζ. Ποιος έκανε το λάθος; Ο Παπανδρέου ασφαλώς διότι αυτός αποφάσισε να πάει πάσο τον Στρος Καν, σε εποχή που ήταν καψούρης με μια αραπίνα από την Χαβάη και δεν έβλεπε μπροστά του.
«Κάναμε τότε το αντίθετο, το ανάποδο απ’ αυτό που έπρεπε να κάνουμε... » παραδέχθηκε το 2014 ο Ντομινίκ. Ο Γιώργος τι λέει; Ο υπηρέτης μας. Μην το ξεχνάμε. Ο πολιτικός, όπως άλλωστε και ο ίδιος το διατυμπανίζει, είναι ο υπηρέτης του λαού. Εκλέγεται για να υπηρετήσει τον λαό. Τι λέει, λοιπόν, ακόμα και μέχρι σήμερα ο Γιώργος για το πώς διαχειρίστηκε το νταραβέρι του με το ΔΝΤ; «Έσωσα την Ελλάδα».
apodytiriakias.gr