20 Μαΐ 2019

Ασύλληπτος παραμένει ο διαρρήκτης της Ι.Μ. Γαλλίας (ΒΙΝΤΕΟ)


diarrixi1Διάρρηξη σημειώθηκε στις 4 Απριλίου 2019 στην Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας.
Ο διαρρήκτης εισήλθε στην Ιερά Μητρόπολη στις 11.15 το πρωί και βγήκε από το κτήριο ...
στις 11.31 σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας που διαθέτει η Ιερά Μητρόπολη. Λόγω του ότι ήταν ώρες γραφείου, οι πόρτες που οδηγούν στις υπηρεσίες της Ι. Μητροπόλεως, το μητροπολιτικό διαμέρισμα και τα δωμάτια φιλοξενίας, παρέμεναν ανοικτές.
Οι υπάλληλοι βρίσκονταν στα γραφεία τους και ο διαρρήκτης εισήλθε στο κτήριο απαρατήρητος. Έσπασε μια ξύλινη πόρτα και σε μια βαλίτσα έβαλε εκκλησιαστικά αντικείμενα και προσωπικά αντικείμενα του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελιτηνής κ. Μαξίμου, φεύγοντας ανενόχλητος.
Η ληστεία έγινε αντιληπτή στις 13.55 όπου ο Θεοφιλέστατος μαζί με τον Πρωτοσύγκελο π. Γρηγόριο Ιωαννίδη κάλεσαν αμέσως την αστυνομία. Κατέφθασαν τρεις αστυνομικοί οι οποίοι πήραν δακτυλικά αποτυπώματα αλλά δυστυχώς ο ληστής ήταν επαγγελματίας και φόραγε γάντια.
Την επόμενη ημέρα, ο Θεοφιλέστατος ο οποίος διαχειρίζεται τις κάμερες ασφαλείας, εντόπισε τον ληστή και αντέγραψε κομμάτια του βίντεο την ώρα που εισέρχεται και την ώρα που εξέρχεται από την Ιερά Μητρόπολη.
Η Ι. Μητρόπολη διαθέτει μόνον τρεις κάμερες ασφαλείας οι οποίες βρίσκονται στην είσοδο και τον νάρθηκα του Ναού και στην αυλή έξω από το μητροπολιτικό μέγαρο.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν κάμερες σε εσωτερικούς χώρους του επισκοπείου ώστε να έχουμε πληρέστερη εικόνα του ληστή, ούτε στο πεζοδρόμιο έξω από την Ι. Μητρόπολη, διότι η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει την τοποθέτηση καμερών σε δημόσιο χώρο, παρόλο που επανειλημμένα έχουμε αιτηθεί ειδική άδεια διότι είμαστε χώρος λατρείας και απαιτείται μεγαλύτερη προστασία.
Την Δευτέρα 8 Απριλίου, ο Θεοφιλέστατος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα όπου έδωσε επίσημη κατάθεση των γεγονότων και των κλοπιμαίων και παρέδωσε τα αποσπάσματα βίντεο που εξήγαγε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
Το πρόσωπο του δράστη φαίνεται καθαρά, είναι άνδρας περίπου 60 ετών. Η υπάλληλος υπηρεσίας δήλωσε ότι εάν είναι καταχωρημένο το πρόσωπό του στα αρχεία της Ασφάλειας, θα τον συλλάβουν σύντομα.
Ελπίζουμε να συλληφθεί και να επιστραφούν τα κλοπιμαία, μεταξύ των οποίων ιερά αντικείμενα της Ιεράς Μητροπόλεως.
Παραθέτουμε φωτογραφίες του δράστη καθώς και τα βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που παραδόθηκαν στην αστυνομία. Παρακαλούμε εάν σας είναι γνωστός να επικοινωνήσετε με την Ι. Μητρόπολη.
diarrixi2
.romfea.gr/