19 Μαΐ 2019

Σταύρος Τσίρμπας: “Θέλουμε ένα σύγχρονο Δήμο”. Δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο.

Θέλουμε να διευκολύνουμε τους δημότες στην καθημερινότητα τους.
Συζητούμε ήδη με ειδικούς επιστήμονες για το πως οι τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να βοηθήσουν την καθημερινή ζωή κάθε ...
πολίτη του Δήμου μας. Η καινοτομία, η ψηφιακή πολιτική και η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας έχοντας διεθνώς πρακτική εφαρμογή και στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημιουργώντας τις “έξυπνες πόλεις” (smart cities), όπου εάν αξιοποιηθούν σωστά, μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ της βελτίωσης της καθημερινής ζωής των κατοίκων μια πόλης.
Θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος μας αντιμετωπίζει μια σειρά από συνθήκες. Να αξιοποιήσουμε την χρήση της τεχνολογίας για την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών του Δήμου μας προς τους κατοίκους.
Βασικός στόχος της είναι η μείωση της γραφειοκρατίας, η καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του πολίτη, η μείωση των εξόδων και η ενίσχυση φυσικά της διαφάνειας. Σε αυτούς τους στόχους, δεν πρέπει να παραλείψουμε επιπλέον και τους περιβαλλοντικούς στόχους όπως για παράδειγμα τη μείωση της χρήσης χαρτιού και των πλαστικών.
Και όλοι κατανοούμε οι παραπάνω αρχές είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για μια σύγχρονη πόλη. Θέλουμε και εξετάζουμε πώς μπορούμε να διεκπεραιώσουμε στον Δήμο Αγίων Αναργύρων -Καματερού, έργα που θα εξυπηρετούσαν τους παραπάνω στόχους. Να μπορέσουμε να οργανώσουμε πύλες δεδομένων που θα ενισχύουν την διαφάνεια αλλά και θα επιτρέπουν την άμεση και γρήγορη παρακολούθηση έργων, όπως για παράδειγμα, η πορεία ολοκλήρωσης των τεχνικών έργων και την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Με αυτόν τον τρόπο στόχος μας είναι να αυξήσουμε τη λογοδοσία, αλλά και να ενδυναμώσουμε τη συμμετοχή των δημοτών στα τοπικά πράγματα κάθε περιοχής, αλλά και να διευκολύνουμε τις καθημερινές συναλλαγές τους. Συμπληρωματικά, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και δυνατότητες έξυπνης στάθμευσης, διαχείρισης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού αλλά και διαχείρισης της αποκομιδής απορριμμάτων. Όλα τα παραπάνω συντείνουν στην πρόοδο και την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Θέλουμε την ένταξη του Δήμου μας στην πλειάδα των τεχνολογικά προηγμένων περιοχών που ‘’αφουγκράζονται’’ τις παγκόσμιες εξελίξεις.
Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας.
Μας αξίζουν περισσότερα.