20 Μαΐ 2019

Ο φίλος του Μητσοτάκη και εκλεκτός της ΝΔ για την προεδρία της Κομισιόν Μ. Βέμπερ τάχθηκε κατά της συζήτησης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Ευρωκοινοβούλιο !!!

Να απαντήσει αν συµφωνεί µε τις θέσεις του υποψηφίου του ΕΛΚ για την Κοµισιόν καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΝΔ Σε έλλειψη προγραµµατισµού αποδίδουν οι περισσότεροι Ελληνες ευρωβουλευτές ...
την απουσία τους από την Ολοµέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την κατάθεση πρότασης για συζήτηση περί της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, που υπέβαλε τη ∆ευτέρα ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς εκ µέρους της πολιτικής οµάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθµιστών (ECR).
Το γεγονός, ωστόσο, ότι κατά της συζήτησης για την αναγνώριση της Γενοκτονίας τάχθηκε ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Κοµισιόν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόµµα, Μάνφρεντ Βέµπερ, προκάλεσε την αντίδραση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησαν εξηγήσεις από τη Ν∆. «Ο Μάνφρεντ Βέµπερ και το ΕΛΚ απέρριψαν τη συζήτηση στην Ευρωβουλή της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Οταν λείπουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από ψηφοφορίες είναι σκάνδαλο, όταν λείπουν οι της Ν∆ είναι ∆ευτέρα… Συµφωνεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης µε Βέµπερ-ΕΛΚ;» αναρωτήθηκε µέσω Τwitter o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βασίλης Κατσαρδής, ο οποίος, πάντως, ξεκαθαρίζει στο προφίλ του ότι εκφράζει προσωπικές του απόψεις. Σε σχέση, πάντως, µε την απουσία πολλών Ελλήνων ευρωβουλευτών από την Ολοµέλεια κατά τη συγκεκριµένη συζήτηση, τονίζεται ότι η πρόταση του ECR δεν ήταν προγραµµατισµένη.
Πηγή: ethnos.gr