20 Μαΐ 2019

H επιλογη για τον Νοτιο Τομεα ειναι ο Ναυαρχος Β.ΠΟΛΙΤΗΣ

Με πολύτιμες γνώσεις, εμπειρία και όρεξη για δουλειά εισέρχεται στον πολιτικό στίβο ο Υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Βασίλης Πολίτης ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον νότιο τομέα Αττικής με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη.

Ένας άνθρωπος με πλούσιο βιογραφικό, γεμάτο με σημαντικές σπουδές σε μεγάλα πανεπιστήμια και αξιοθαύμαστες δράσεις. Με βαρύ φορτίο παρασήμων και βραβείων εντυπωσιάζει τον κάθε πολίτη με τη διάθεσή του για συμμετοχή στα κοινά, όπου δυστυχώς μέχρι σήμερα η πλειοψηφία ανήκει στην κατηγορία των αχρήστων, όπως έχω ξαναγράψει.
Με μότο του τις λέξεις «ευθύνη, εμπειρία, συνέπεια και αξιοπιστία» ο Βασίλης Πολίτης επιχειρεί να βάλει το δικό του λιθαράκι στον πολύπαθο τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και τον στηρίζω, διότι πιστεύω σε αυτόν. Διότι τον έχω γνωρίσει και ξέρω την αξία που έχει πρωτίστως ως άνθρωπος.
Λένε, συνήθως, πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σε όποιον συνδυασμό και αν συγκαταλεγόταν, θα έδινε μεγάλη αξία και μόνο με την παρουσία του. Για τα ποιοτικά γνωρίσματα που τον χαρακτηρίζουν και για όσα έχει καταφέρει στην επαγγελματική του πορεία.
Έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών σε νευραλγικές θέσεις στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υπάρξει σύμβουλος σε θέματα Ευρωπαϊκής Αμυντικής Πολιτικής, πιλότος ελικοπτέρων στον πόλεμο του Ιράκ, εθελοντής σε δράσεις και πολλά άλλα.
Πλέον, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Ασφάλειας Λιμένων. Έχει, μάλιστα, διατελέσει και πρόεδρος της Δημοτικής κίνησης Λαγονησίου και έχει αποδείξει εμπράκτως ότι δίνει μεγάλη σημασία στην ενίσχυση της ασφάλειας του πολίτη.
Μάλιστα, σε πρόσφατη εκδήλωση που οργάνωσε, ο Βασίλης Πολίτης, στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, επί τάπητος τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου αλλά και τη θωράκιση από φυσικές καταστροφές και περιβαλλοντική ρύπανση. Φαίνεται ξεκάθαρα το ενδιαφέρον του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου για τα θέματα που αφορούν και εμάς τους ίδιους τους πολίτες των 3Β. Και αυτό και με χαροποιεί και με γεμίζει ελπίδα.
Από το πιο μικρό σκαλοπατάκι μέχρι την υψηλότερη βαθμίδα σε δήμους και περιφέρειες, πρέπει να τοποθετούνται άνθρωποι σαν εκείνον, που καταρχάς θέλουν και κατά δεύτερον μπορούν. Ο μέχρι πρότινος βίος του έχει αποδείξει ότι τολμάει, δεν φοβάται, πρωτοστατεί. Και εμείς τέτοια χαρακτηριστικά έχουμε ανάγκη εδώ στην αθηναϊκή Ριβιέρα για να μην μετατραπεί σε μια νέα Κούβα του Μπατίστα, όπως έχουν δρομολογήσει να την κάνουν.
Το παραλιακό μέτωπο έχει όλες τις δυνατότητες να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της Αττικής και να γίνει ένας σημαντικός τουριστικός πόλος, με σωστές – όμως – παρεμβάσεις, με σεβασμό στη φύση και στον πολίτη. Γι’ αυτό, απευθύνομαι σε όλους τους δημότες των 3Β, να πάμε με καθαρό μυαλό, όχι κοντόφθαλμη λογική, με μακριά ματιά στο μέλλον και να αποφασίσουμε για το καλό του τόπου μας.
Βασίλη Πολίτη, σου εύχομαι να εκλεγείς και να είσαι εσύ υπεύθυνος για τα θέματα του παραλιακού μετώπου μήπως και παταχθούν όσοι κάνουν σχέδια για την αθηναϊκή ριβιέρα με μόνη σκέψη το όφελος φίλων επιχειρηματιών . Έχεις τη στήριξη και την εκτίμησή μου.