20 Μαΐ 2019

Βρετανοί κομάντος της SBS στον Περσικό; Ετοιμάζεται κάτι με το Ιράν;

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln και η ομάδα μάχης του περιπολούν πλέον στον Περσικό Κόλπο. Οι ΗΠΑ μπορούν να αναπτύξουν 120.000 άνδρες τους στην....
περιοχή για να αντιμετωπίσουν τυχόν ιρανική απειλή.
Όμως στην περιοχή έφτασαν και μέλη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων στο πλαίσιο άκρως απόρρητης αποστολής. Η εφημερίδα Sun αναφέρει πάντως ότι σκοπός των Βρετανών κομάντο είναι η προστασία των εμπορικών πλοίων από ιρανικές επιθέσεις.
Μέλη της περίφημης SBS επιβαίνουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, σε βρετανικών συμφερόντων πετρελαιοφόρα στον Περσικό Κόλπο με στόχο την παρακολούθηση των ιρανικών κινήσεων ειδικά στην περιοχή της νήσου Κασάμ.
Σε κάθε πλοίο θα επιβαίνουν δύο μέλη της SBS τα οποία, μετά τη διέλευση των πλοίων από τα στενά του Ορμούζ, θα μεταφέρονται με ελικόπτερα που θα επιχειρούν από το Ομάν. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες της εφημερίδας.
Οι ΗΠΑ πέραν του αεροπλανοφόρου έχουν αναπτύξει και βομβαρδιστικά Β-52 στην περιοχή. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ πάντως δηλώνει πως δεν επιθυμεί πολεμική αναμέτρηση, αλλά επισημαίνει πως δεν θα επιτρέψει στην Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
defence-point.gr