8 Ιουν 2019

Κινητοποιήσεις της κατσαρόλας...

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Στην Ιστορία έχει καταγραφεί ως «κινητοποιήσεις της κατσαρόλας». Και δεν είναι τίποτε άλλο από τις... κινητοποιήσεις μιας μερίδας αστών και μικροαστών ανώτερης ....
εισοδηματικής βαθμίδας -των επονομαζόμενων νοικοκυραίων- με...
στόχο να προκληθεί τέτοια αγανάκτηση των πολιτών, η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για συγκεκριμένους πολιτικούς και μικροκομματικούς σκοπούς απέναντι σε μια κυβέρνηση που είναι ή θεωρείται αριστερή και είναι αντίπαλος του κατεξοχήν αστικού κόμματος.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια και τα πολυϊατρεία και μ' όσους βρίσκονται πίσω τους και κινούν τα νήματα. Διεκδικούν από το κράτος περί τα 60 εκατ. ευρώ. και να μηδενιστεί η υποχρεωτική επιστροφή (clawback) του δεύτερου εξαμήνου του 2018 μέχρι τη Δευτέρα 10 Ιουνίου. Αλλιώς απειλούν ότι θα βάλουν επ' αόριστον λουκέτο, ακυρώνοντας όλες τις προγραμματισμένες εξετάσεις των ασφαλισμένων.

Ζητάνε να τους δοθούν μια κι έξω οι «από δεκαετίας ληξιπρόθεσμες», όπως παραδέχονται, οφειλές του ΕΟΠΥΥ. Κι αποφάσισαν να βάλουν μπροστά τη μηχανή του εκβιασμού τώρα που η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Θα εξαναγκάζουν τους ασθενείς να πληρώσουν οι ίδιοι τις εξετάσεις τους καθώς δεν θα δέχονται -όπως λένε- τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ. Κάποιοι ελπίζουν ότι αυτό θα εκφραστεί σε πολιτική αγανάκτηση προς την κυβέρνηση στις εκλογές τις 7ης Ιουλίου. Ενορχηστρωτής της όλης επιχείρησης ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης κ. Πατούλης. Αραγε δρα χωρίς την έγκριση της ηγεσίας της Ν.Δ.;

Γνωρίζουμε πολύ καλά -δεν το κρύβει ο άνθρωπος- ότι ο κ. Μητσοτάκης, ως νεοφιλελεύθερος, αντιλαμβάνεται την υγεία των πολιτών ως εμπόρευμα που πρέπει κάποιος να το πληρώσει ακριβά.

Αν έχει κάτι έτοιμο και ολοκληρωμένο στο κυβερνητικό του πρόγραμμα, είναι η είσοδος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα και η μεταρρύθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ώστε να στέλνει πελάτες στο ιδιωτικό και να πληρώνει ο κρατικός κορβανάς και ο πολίτης.

Είναι πολλά τα λεφτά γιατί η ζωή του πολίτη είναι ανεκτίμητη. Εδώ βρίσκεται η πολιτική βάση του τωρινού εκβιασμού...

efsyn.gr