15 Ιουν 2019

Καιρός Αγίου Πνεύματος: Θα «βουλιάξουν» οι παραλίες αλλά κάπου… θα βρέχει!

Ο καιρός μοιάζει πια να το έχει πάρει… απόφαση πως το καλοκαίρι είναι εδώ. Η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά, με τις τιμές που κατέγραψε ο υδράργυρος 
Παρασκευή 14.06.2019, σε πολλές περιοχές της χώρας να είναι «καυτές».
Μπροστά μας, όμως, έχουμε… τριήμερο και όλοι θέλουν αν μάθουν πώς θα είναι οι καιρικές συνθήκες και αν τα σχέδια για εξορμήσεις στην παραλία μπορούν να αλλάξουν.
καιρός Αγίου Πνεύματος
Ο γνωστός μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, μιλά στο newsit.gr και αναλύει τι καιρό περιμένουμε μέχρι και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Ο καιρός το Σάββατο, 14.06.2019

«Το καλοκαίρι προσπαθεί, αλλά η άνοιξη αντιστέκεται. Να δούμε αυτή η μονομαχία πότε θα τελειώσει. Πριν το ηλιοστάσιο;
Έτσι, λοιπόν, για αύριο Σάββατο περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό με περισσότερα σύννεφα στα βόρεια και ανατολικά, κυρίως ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά βορείου και ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα και στα βουνά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα και βελτίωση το βράδυ.
Βοριάδες στο Αιγαίο, 3-5 μποφόρ τοπικά θα φτάσουν τα 6 και ασθενείς άνεμοι μεταβλητοί στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα κεντρικά από 15 έως 36 βαθμούς Κελσίου, νοτιότερα από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική γενικά αίθριος ο ουρανός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει. Οι βοριάδες δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες. Το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα να έχουμε κάποιες τοπικές μπόρες στην γύρω ορεινή ζώνη και μεταβλητούς ανέμους μέχρι 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 18 έρως 35 βαθμούς Κελσίου», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο καιρός την Κυριακή, 16.06.2019

Ο Τάσος Αρνιακός, συνεχίζει για τον καιρό της Κυριακής: «Περιμένουμε πάλι ηλιοφάνεια το πρωί με λίγες νεφώσεις, πυκνότερες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και στα βουνά της Κρήτης με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Περιμένουμε ασθενείς μεταβλητούς ανέμους. Στα ανατολικά οι βοριάδες 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 34 στα βόρεια, από 15 έως 36 στα κεντρικά, νοτιότερα από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου».καιρός Αγίου Πνεύματος

Καιρός Αγίου Πνεύματος

Ο γνωστός μετεωρολόγος συνεχίζει με την πρόβλεψη για την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος: «Περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια το πρωί με νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, το Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, που θα πυκνώσουν με τοπικές μπόρες πάλι κυρίως στα βουνά, όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Οι βοριάδες θα εξακολουθήσουν στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ, στο Ιόνιο σχεδόν άπνοια. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 15 έως 35, νοτιότερα από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Το ίδιο μοτίβο περιμένουμε και στην συνέχεια της προσεχούς εβδομάδας. Μονομαχία άνοιξης με το καλοκαίρι που έρχεται!».

Καιρός Αγίου Πνεύματος – Ακούστε όσα λέει ο Τάσος Αρνιακός στο newsit.gr

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο, 15.06.2019

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Στη Μακεδονία γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά, κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 και στη Θράκη έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα ανατυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι στην Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Φωτογραφίες Αρχείου: Intime